Excelsior begeleidt diverse artiesten tijdens het Midzomernacht Festival. Foto: PR
Excelsior begeleidt diverse artiesten tijdens het Midzomernacht Festival. Foto: PR

Chillen met Excelsior, solisten en singer-songwriters

Algemeen

Midzomernacht Festival in Openluchttheater Eibergen

EIBERGEN - De langste dag wordt vrijdag 21 juni in Openluchttheater Eibergen gevierd met het Midzomernacht Festival. Een co-productie van het theater en muziekvereniging Excelsior. Dit orkest begeleidt in drie muziekblokken optredens van chansonnière Katell Chevalier, singer-songwriter Ellen Tackenkamp en Jochem Smit. Verder zijn er semi-akoestische optredens van singer-songwriters op het grasveldje bij de tribunes. Na afloop draait er een deejay.

''In een festival-achtige setting genieten van mooie muziek op een hele speciale avond. Dat is de insteek", vertelt programmeur Manon van Gaal. Het theater wordt sfeervol aangekleed. De bezoekers mogen bovendien hun eigen kleedje meenemen om lekker te chillen op het grasveldje. De Nederlands-Franse chansonnière Katell Chevalier was in 2016 dè sensatie van The Voice of Holland met Stromae's 'Formidable'. In 2017 maakt ze de stap naar het theater met de show 'Deux Voix', waarbij ze het wereldberoemde repertoire van Jacques Brel en Stromae vermengt tot een theaterconcert; een boeiende samensmelting van akoestische en elektronische muziek.

Levensgenieters
Singer-songwriter Ellen Tackenkamp heeft een fluwelen stem en begeleidt zichzelf op gitaar. Samen met het muziekorkest speelt zij eigen werk, maar ook 'Fragile' van Sting. Jochem Smit speelde in tal van musicals en is winnaar van aanstormend talent Musical Awards 2019. Hij vertolkt met Excelsior onder meer 'Avond' van Boudewijn de Groot, 'Zing, Vecht, Huil, Bid' van Ramses Shaffy en 'Wonderfull Night' van Eric Clapton. In de pauzes, tussen de muziekblokken, musiceren er op het grasveldje diverse singer-songwriters. Er worden leuke chillplekjes gecreëerd, bezoekers kunnen ook ongedwongen in het gras mijmeren, naar de sterrenhemel kijken en genieten van de singer-song band MILO. Een koel biertje en heerlijke wijnen completeren deze ode aan het leven. Een online ticket kost in de voorverkoop 10 euro en aan de kassa 12,50 euro. De poort gaat om 19:30 uur open.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant