Vmbo-leerlingen van Marianum op bezoek bij Te Vogt Riooltechniek. Foto: Bianca Braam-Selten
Vmbo-leerlingen van Marianum op bezoek bij Te Vogt Riooltechniek. Foto: Bianca Braam-Selten

Leerlingen op bedrijfsbezoek bij Te Vogt

GROENLO - Op 1 januari van dit jaar is het project Achterhoek Werkt! van start gegaan. Dit project is aangegaan door IKGL (Industriële Kring Groenlo-Lichtenvoorde), scholengemeenschap Marianum en de gemeente Oost Gelre. Middels dit project wordt geprobeerd jongeren (zoals oud-leerlingen van Marianum) weer terug te krijgen in de Achterhoek. Ook is het een project om huidige leerlingen te laten zien wat voor soort bedrijven in de, in dit geval, gemeente Oost Gelre gevestigd zijn. Om die reden hebben dertien leerlingen en twee begeleiders, uit leerjaar 3 van Marianum (vmbo met profiel Produceren, Installeren & Energie of profiel Bouwen, Wonen & Interieur) dinsdag 4 juni een bezoek gebracht aan Te Volgt Riooltechniek en Plastics B.V. te Groenlo. Dit bezoek was een oriëntatie voor een eventueel leer- en werktraject dat het bedrijf aanbiedt in samenwerking met Infravak in Holten. Momenteel is er een vacature voor een leerling GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw).

De directeur, Tonnie te Vogt, heeft de leerlingen 's middags ontvangen en uitleg gegeven over de historie van het bedrijf. Ook vertelde hij over de diversiteit aan werkzaamheden, zodat de leerlingen een goed beeld kregen van hetgeen er wordt gedaan en wat er mogelijk is binnen het bedrijf. Er kwamen verschillende praktijkvoorbeelden aan bod en de leerlingen kregen een rondleiding over het terrein. Ook de nieuwste aanwinst, een M.A.N. recyclewagen, kon getoond worden. Nadat de groep de middag afsloot met een drankje, bleek na een inventarisatie onder de leerlingen dat ze positief verrast waren over wat ze te horen en te zien hadden gekregen.

Het volgende bedrijfsbezoek staat gepland op 18 juni. De leerlingen gaan dan naar Infravak in Holten waar ze informatie krijgen over leren en werken tegelijk. InfraVak is een samenwerkingsverband van wegenbouwbedrijven in Noord- en Oost-Nederland. Voor deze bedrijven zoeken zij doorlopend naar jongeren die werkend hun diploma willen halen, zoals vakman GWW, wegenbouwer, waterbouwer, wegenwerker, stratenmaker en machinist.

Meer berichten