De Abba-tributeband ABBA Gold Europe. Foto: PR
De Abba-tributeband ABBA Gold Europe. Foto: PR

Zomermarkt Lichtenvoorde met ABBA Gold Europe

LICHTENVOORDE - In het weekend van 5, 6 en 7 juli is er veel vermaak en entertainment te aanschouwen op de Zomermarkt. Het evenement trekt jaarlijks circa 25.000 bezoekers en is daarmee één van de grootste evenementen in de gemeente Oost Gelre. Dit jaar is er wederom veel aandacht besteed aan het veelzijdige programma en is de organisatie uitermate trots dat men "de beste ABBA tribute van Europa" heeft weten te strikken: ABBA Gold Europe.

Op zondag 7 juli speelt ABBA Gold Europe op de Markt van Lichtenvoorde. De band komt speciaal uit Engeland overgevlogen voor dit optreden. "Fantastische liedjes, geweldige muzikanten met gouden stembanden en een feilloos gevoel voor entertainment." Deze, met toestemming van de originele ABBA-leden, opgerichte tribute bestaat uit de cast van de wereldberoemde musical 'Mamma Mia' op West End in Londen. Ze kennen het repertoire daarom als geen ander. Vanaf 21.30 uur spelen ze een show vol meezingers als 'Waterloo', 'Dancing Queen', 'Gimme! Gimme! Gimme!' en 'Chiquitita'.

Meer bands
Maar de Zomermarkt heeft die zondag nog veel meer muziek op het programma staan. Bands die op het affiche pronken zijn: Hot Stuff, Third Law, Red Yellow & Blues, Neighbours en Turn It up!

Veel blazers op zaterdag
Op zaterdag 6 juli verwacht de organisatie een hogedrukgebied boven Lichtenvoorde dankzij heel veel geblaas. De toeteraars van Dokters' Swingende Infuustoeters komen namelijk naar de Zomermarkt en nemen diverse bevriende dweilorkesten mee. Op zaterdagavond wordt de Zomermarkt voor die dag afgesloten door een coverband. "LEAD brengt 100% live muziek met 110% performance", laat de organisatie weten. "Vanaf 20.00 uur rolt deze band je van de ene hit in de andere tijdens de naadloos aaneengesloten medleys die je in razend tempo voorgeschoteld krijgt."

Drie muziekverenigingen samen
Op vrijdagavond 5 juli is er een groot concert op het marktplein. Drie grote muziekverenigingen uit de regio slaan de handen ineen en geven daar een optreden. Maar liefst tachtig muzikanten van Harmonie & Drumband St. Caecilia, Schutterij St. Switbertus en blaaskapel De Schoapenscheerders nemen deel aan dit spektakel. Samen spelen ze een veelzijdig repertoire met onder andere populaire hits, variërend van Coldplay tot Guus Meeuwis, maar ook het wat stevigere werk van De Staat en daarnaast bekende Egerländer-muziek.

Drie dagen
De Zomermarkt vindt plaats op 5, 6 en 7 juli in het winkelcentrum van Lichtenvoorde. De toegang is op alle dagen gratis. Naast veel live-muziek zijn er diverse kermisattracties, straattheateracts, een tweedehandsmarkt, een grote braderie (met circa 100 marktkramen) en diverse dansshows.


www.zomermarktlichtenvoorde.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden