De vier finalisten van het biljarttoernooi in Lichtenvoorde. V.l.n.r.; Johan Rouwenhorst, Theo Kasteel, Harrie Waalders en Frits Gierveld. Foto: PR
De vier finalisten van het biljarttoernooi in Lichtenvoorde. V.l.n.r.; Johan Rouwenhorst, Theo Kasteel, Harrie Waalders en Frits Gierveld. Foto: PR (Foto: )

Lichtenvoordenaar Harrie Waalders tweede op biljartkampioenschap Zieuwent - Mariënvelde

ZIEUWENT/ RUURLO – Ruurlo was in de afgelopen weken sterk vertegenwoordigd tijdens de persoonlijke biljartkampioenschap van Zieuwent – Mariënvelde. Maar liefst tien Ruurlose biljarters namen deel aan het 36ste kampioenschap. En niet zonder succes. De Ruurloërs Theo Kasteel en Johan Rouwenhorst werden respectievelijk derde en vierde. Winnaar werd Frits Gierveld uit Meddo, tweede werd Harrie Waalders uit Lichtenvoorde.

Door Jan Hendriksen

Aan het kampioenschap namen in totaal 95 biljarters deel. De voorrondes van het toernooi werden gespeeld op drie locaties, te weten Clubhuis 't Kevelder in Zieuwent en bij de café Heutinck en café Wieggers te Mariënvelde. Een ieder speelde acht wedstrijden in twee verschillende poules. Na de poulefase gingen de beste 32 spelers door naar de finaleronde die volgens het knockout-systeem werd gespeeld. Tijdens het toernooi werd Jan Dijkgraaf uit Epe in het zonnetje gezet omdat hij in al die 36 jaar aan het toernooi heeft deelgenomen. Uiteindelijk bleven er voor de finaleavond vier spelers over die streden om het kampioenschap. Winnaar werd Frits Gierveld uit Meddo met 75 caramboles. Tweede Harrie Waalders uit Lichtenvoorde met 53 caramboles, derde Theo Kasteel uit Ruurlo met 75 caramboles en vierde Johan Rouwenhorst uit Ruurlo met 50 caramboles. Er waren bloemen en een enveloppe met inhoud voor de finalisten. Ook was er een attentie voor Marga Heutinck en Bennie Waalderbos omdat zij beiden op één carambole verloren in de finale. Al met al kunnen de organisatoren terugzien op een mooi toernooi. Een compliment voor de organisatie en natuurlijk voor het barpersoneel dat voor het natje en droogje zorgde, is op z'n plaats.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden