Het bestuur en een aantal vrijwilligers. Foto: Annekée Cuppers
Het bestuur en een aantal vrijwilligers. Foto: Annekée Cuppers

Den Diek op zoek naar nieuwe bestuursleden

'Kom 3 juli speeddaten met bestuur en vrijwilligers'

LICHTENVOORDE - Al bijna vijf jaar lang zijn Marloes van den Berg, Jolien Weevers en André Langenberg als bestuur het gezicht van Den Diek. In 2015 nam het drietal het beheer van het ingeslapen sociaal cultureel centrum over van de gemeente om het samen met een groep enthousiaste vrijwilligers om te toveren tot een bruisende plek waar iedereen zich thuis voelt. Wil Den Diek ook in de toekomst vernieuwend en verfrissend te blijven, dan wordt het medio 2020 tijd om het stokje over te dragen, zo vinden zij. Daarom is er op woensdag 3 juli een vrijwilligers-speeddate voor iedereen die geïnteresseerd is in een bestuurs- of andere vrijwilligersfunctie bij het sociaal cultureel centrum.

Door Annekée Cuppers

"De afgelopen jaren zijn in sneltreinvaart voorbij gegaan," vertelt Marloes, "En wat hebben we samen met alle vrijwilligers veel van de grond gekregen. Den Diek is uitgegroeid tot een plek waar diverse doelgroepen zich thuis voelen en spontaan mooie initiatieven ontplooien. Het aantal vrijwilligers is uitgegroeid tot een gevarieerde groep van bijna 30 medewerkers en als kers op de taart werden we in 2018 uitgeroepen tot dorpshuis van het jaar!".

Toch hebben Marloes, Jolien en André besloten om in de komende periode op zoek te gaan naar vervanging. "Het was super om dit hele project van de grond te trekken maar nu is de tijd gekomen om het stokje over te dragen aan nieuwe mensen die weer met een frisse blik naar Den Diek kijken. Juist om te zorgen dat Den Diek vernieuwend blijft en door kan groeien is het noodzakelijk dat er vers bloed komt binnen het bestuur.", vertelt Jolien. "Maar we willen ook laten zien dat je echt geen twintig jaar aan een organisatie vastzit als je besluit een bestuursfunctie op je te nemen," vult Marloes aan.

Tijdens de speeddate vertellen Jolien, Marloes, André en enkele andere vrijwilligers geïnteresseerden meer over Den Diek. Marloes: "We informeren je graag vrijblijvend over wat het bestuurswerk bij Den Diek inhoudt. Maar ook als je gewoon eens sfeer wilt proeven of interesse hebt in de functie van barmedewerker, pr-medewerker of Den Diek wilt ondersteunen in het jongerenwerk, komen we graag met je in contact."

De speeddate is op woensdag 3 juli. Tussen 19.30 en 21.30 uur kun binnenlopen aan de Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde voor meer informatie.


www.den-diek.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden