Overnachtfondvlucht en midfondvlucht voor PV De Blauwe Doffer

OOST GELRE - Het afgelopen weekend stonden er twee vluchten voor postduivenvereniging De Blauwe Doffer op het programma. R. Spranger en F. Nijhof kwamen als winnaars uit de bus.

Vrijdag 14 juni lopen de fondliefhebbers langzaam warm. Op het programma staat dan de klassieker St. Vincent. Het betreft een overnachtfondvlucht; de duiven zullen dus pas de volgende dag, zaterdag, aankomen. Speciaal geprepareerde duiven beginnen om 14.30 uur aan de terugtocht over liefst 1110 kilomter. De Blauwe Doffer neemt deel met 52 duiven van 11 liefhebbers, zodat er 11 prijzen kunnen worden verdeeld. De eerste prijs is om 16.20.50 uur voor R. Spranger. De laatste prijs gaat naar J. Lansink & Znn.

Uitslag overnachtfond
De eerste prijs is voor R. Spranger, die bijzonder goed presteert. Hij scoort een hoog prijspercentage met liefst 4 uit 5. Voorts een nette tweede prijs in de C.C. Tweede wordt de combinatie Heezen-Goossens met 1 uit 4. Goed voor een vierde plaats in de C.C. De derde plaats wordt ingenomen door W. te Vruchte met 3 uit 7.

Zaterdag 15 juni gaan 268 duiven van twintig liefhebbers naar het Franse Nanteuil-le-Haudouin voor een midfondvlucht over 420 kilometer. Dit houdt in dat er 90 prijzen kunnen worden gewonnen. Als de lossing om 11.30 uur kan plaatsvinden, is de eerste prijsduif om 15.44.36 uur voor F. Nijhof. Het concours wordt besloten met de laatste prijs voor B. Volmer.
De weersomstandigheden zijn goed. Aangename temperaturen met een zuidwestelijke wind die voor hoge snelheden zorgt.

Uitslag midfond
Overtuigend eerste wordt F. Nijhof met 3 duiven bij de eerste 10 en een hoog percentage met 20 uit 24. In de C.C. is dit goed voor een mooie derde plaats. Tweede is H. Goossens met wederom een fraai prijspercentage, 12 uit 15. M. Kl. Falckenborg volgt op de derde plaats met 11 uit 37. Op de vierde plaats ook een goede prestatie: F. Volmer met 9 uit 14.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden