Het kunstwerk van Joop Kruip op de fietsenstalling van de Ludgerusschool. Foto: PR
Het kunstwerk van Joop Kruip op de fietsenstalling van de Ludgerusschool. Foto: PR

Open huis en markt bij Ludgerusschool

LICHTENVOORDE - Na ruim zes jaar van voorbereiding gaat het echt gebeuren, de sloop van het 64 jaar oude gebouw van SBO St. Ludgerus. Het gebouw dateert uit 1955 en is ontworpen door Charles H.B. Estourgie uit Nijmegen. Dit stijlvolle gebouw met traditionele en functionele elementen die kenmerkend waren voor die periode maakt plaats voor de nieuwbouw van het Integraal Educatief Kind Centrum (IEKC).

Op de muur van de fietsenstalling zijn zes mozaïeken te vinden. De mozaïeken zijn van Joop Kruip die tijdens de realisatie van het kunstwerk in Lichtenvoorde woonde. Het kunstwerk is door de kunstenaar geïntegreerd met het gebouw; Kruip integreerde de bakstenen gevel in het kunstwerk. De afbeeldingen verwijzen naar het alledaagse leven. De muur van de fietsenstalling blijft deels bewaard en komt terug op het terrein.

Tot aan de realisatie van het nieuwe IEKC gaat de speciale basisschool St. Ludgerus verhuizen naar Bredeschool De Kei. Voordat de sloop gaat beginnen is er voor belangstellenden nog éénmalig de mogelijkheid om door het karakteristieke gebouw te lopen en de sfeer te proeven van vervlogen tijden. Aangezien de tijdelijke locatie een stuk kleiner is en niet alle spullen meeverhuizen is er tijdens het open huis ook een markt, waarbij spullen te koop aangeboden worden. De opbrengst komt ten goede aan de leerlingen.

Het open huis is op zaterdag 29 juni van 11.00 tot 14.00 uur aan de Varsseveldseweg 47 in Lichtenvoorde.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden