Pascal en Mike in de Swite. Foto: St. Switbertus
Pascal en Mike in de Swite. Foto: St. Switbertus

Mike en Pascal verslaan wereldrecord met monsterscore

LICHTENVOORDE - "Als we maar één puntje meer schieten, dan zijn we al tevreden", zo lieten de heren onlangs in een interview voor deze krant weten. Het werden er wat meer, 2424 om precies te zijn. Afgelopen weekend deden Pascal Koolhof en Mike Reukers met overdonderend succes een aanval op het wereldrecord Indoor Recurve Handboogschieten. Een record dat al tien jaar ongeslagen op naam van twee Britten stond.

Op zaterdag 15 juni om 12.00 uur startten de Lichtenvoordse Pascal Koolhof en Mike Reukers in clubgebouw De Swite hun aanval op het wereldrecord. Daarvoor moest het tweetal binnen 24 uur samen meer dan 37.359 punten scoren op een doel op 18 meter. Het was een slopend etmaal waarbij het zondagmorgen vroeg nog even spannend werd of de schutters het zouden volhouden; de vermoeidheid sloeg toe. Naast het afschieten van de ruim 4500 pijlen, moesten Pascal en Mike ook nog ruim twintig kilometer lopen om na elke vier schoten hun pijlen weer op te halen.

Zondag 16 juni kon het publiek dan eindelijk de laatste seconden tot 12:00 uur aftellen. Wethouder Jos Hoenderboom sloot de recordpoging op dezelfde wijze af als hij deze 24 uur eerder geopend had, met het zwaaien van de Achterhoek-vlag. Het volbrengen van de 24 uur was al een enorme prestatie, die door de voorzitter van St. Switbertus beloond werd met een boeket bloemen. Uit handen van de Duchenne- patiënt uit Lichtenvoorde kregen Pascal en Mike vervolgens een gedenktrofee uitgereikt. Zelf hadden ze ook nog een cadeau voor de vereniging: een bord in De Swite als herinnering aan deze gedenkwaardige recordpoging.

Er moest nog even op de exacte uitslag gewacht worden. Deze tijd werd benut door de winnende lotnummers van de donatieactie St. Switbertus te trekken. Hierna was het rekenwerk gedaan en konden Pascal en Mike de uitslag zelf bekend maken door één voor één de getallen van de eindscore te onthullen. Samen wist het duo in 24 uur 39783 punten te schieten, 2424 punten meer dan het vorige record. Ze schoten hierbij met een indrukwekkend gemiddelde van 8,778 per pijl en 3,14 pijl per minuut.

Gedurende deze slopende 24-uurs poging was er, naast de grote groep vrijwilligers die alles in goede banen leidde, voortdurend publiek aanwezig om Pascal en Mike aan te moedigen. Bezoekers konden de boogschutters sponsoren door mee te doen aan de verloting van onder andere boogsportartikelen en T-shirts, sponsoren per pijl en natuurlijk vrijwillige giften. Van de totale opbrengst gaat 25 procent naar de organisatie 'Shoot for the cure' (schieten tegen kanker) en 25 procent naar een plaatsgenoot met spierziekte Duchenne als bijdrage voor de aanschaf van een sportrolstoel. De totale opbrengst wordt binnenkort bekend gemaakt in deze krant. De winnende lotnummers zijn te vinden op www.st-switbertus.nl. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden