Foto: Bram Wassink
Foto: Bram Wassink

Alzheimer café met ervaringsverhaal

Alzheimer café met
ervaringsverhaal

LICHTENVOORDE - Op woensdag 26 juni vertelt Karin Willemsen in het Alzheimer Café in Lichtenvoorde haar levensverhaal. In 2010 kreeg zij geheugenklachten. Haar klachten leken op vroegtijdige dementie, waardoor ze een jaar niet kon werken. Zij werd onderzocht in het Alzheimercentrum en de oorzaak van haar klachten bleek oplosbaar. Ze herstelde en voelt zich nu rijk met haar ervaring van binnenuit.

Door deze ervaring ontwikkelde ze een andere kijk op dementie. Nu wil ze graag haar ervaring delen om mensen met dementie een stem te geven. Ze vertelt wat er gebeurt buiten je eigen invloed om. En vooral ook wat je hieraan zélf kunt doen en hoe je zou willen dat je omgeving reageert.

Karin werkt ruim 25 jaar in de ouderenzorg, nu als trainer en adviseur. Door wat ze heeft meegemaakt voelt ze zich extra betrokken bij mensen met dementie. Deze bijeenkomst is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. Mantelzorgers, vrijwilligers, buren en professionals zijn allen van harte welkom.

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt.

Het Alzheimer Café is op woensdag 26 juni in het Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde, van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.


www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

tel. 06-13514411

Meer berichten