Aron Sanders (3de van links) is de winnaar van de GUV-cup voor de jeugd. Foto: Litac
Aron Sanders (3de van links) is de winnaar van de GUV-cup voor de jeugd. Foto: Litac

Sander Spijkers en Aron Sanders Achterhoek kampioen tafeltennis

LICHTENVOORDE - "Geweldig, gezellig, gaaf en goed georganiseerd". Gewoon wat kreten die bij het evenement pasten: De GUV Achterhoek Cup tafeltennis leverde twee dagen prachtig tafeltennis op bij het jubilerende Litac.

Vrijdag om 20.00 was de aftrap met tafeltennissers senioren, maar om 18.45 uur was de eerste deelnemer Brend Holleman uit Winterswijk er al, op de fiets: "Kan 'k nog mooi 'n biertjen drink'n", was het commentaar.

De deelnemers waren ingedeeld in een A en een B-poule. Bij de B-poule ging de finale tussen 2 Doetinchemmers. Uiteindelijk won Hennie Bergervoet in een spannende 5-setter van Ben Leeuwendaal met 2 punten verschil. Opmerkelijk want Ben is al 86 jaar. Blijkbaar verliest deze vos wel zijn haren maar niet zijn tafeltennistalent. Toch nog een Lichtenvoords hoogtepuntje: Litac-recreant Guus Hulshof wist beslag te leggen op de 3de plek.

In de A-poule was het wel Lichtenvoorde dat de klok sloeg met een finale tussen Pim Kuipers en Sander Spijkers. Een herhaling van de clubkampioenschappen, maar waar Pim toen won, nam Sander nu revanche en mag zich een jaar Achterhoeks kampioen noemen. Verzachtende omstandigheid was dat Pim in de kwart- en halve finales 2 zware 5-setters had moeten spelen tegen Lars Banning en Anne Wouda en als pokeraar twee keer met de joker de laatste punten binnen moest halen, waar Sander 'soepel' zijn wedstrijden won. Met hun finaleplekken verzekerden Sander en Pim zich ook van deelname aan de wedstrijd tussen het Nederlands studententeam en Litac 1 Nederlands kampioen 2016 de volgende dag.

Jeugdtoernooi
Stralend zonnetje en een blauwe lucht, de zaterdag kon niet mooier beginnen. Leuk dat er naast de deelnemers ook veel belangstellenden waren die de jeugd kwamen aanmoedigen en die er voor zorgden dat de sfeer optimaal was.

De deelnemers werden ingedeeld in een A, B en een C-poule. De C-poule was het domein van de beginners. Aan het spel was dit echter niet te merken: smashes, topspin, backspin, alle slagen zaten er al in. Twee Gaanderense jongens speelden uiteindelijk de finale, deze werd gewonnen door Thijn Berendsen van Rick Stienissen. Eervol derde werd Shun Rooks.

Bij de B-poule ging de strijd tussen Timo van de Toekomst uit Lochem en Peer van Hercules. Timo won en mocht daarom ook mee doen bij de A. Lichtenvoords hoogtepuntje was dat Guus Bluemink van alle nummers 3 uit de beginpoules nog 2de is geworden.

De A-poule werd gevormd door Hercules 1, bestaande uit Evi ten Have en de broers Daan en Aron Sanders die dit jaar Nederlands kampioen zijn geworden in landelijk A. Dat zij bij de Nederlandse top horen was aan het spel wel te zien: geweldige rally's en geweldige punten, oftewel genieten voor de liefhebbers. De finale ging tussen de gebroeders Sanders. Waar Daan in de competitie de beste was, wist Aron de finale te winnen en mag zich dit jaar Achterhoeks kampioen jeugd noemen.

Al met al een fantastische dag met dank aan alle spelers, ouders, familie, kennissen, belangstellenden en organisatie.

Toernooi dynamictennis in kader van families
Zondag was de dag van het dynamictennis. Werd er een beetje gevreesd voor de deelname i.v.m. Vaderdag, het bleek allemaal redelijk mee te vallen. Veertien duo's bonden de 'strijd' met elkaar aan, verdeeld over twee categorieën: (groot)ouder met (klein)kind (poule B) of beide personen volwassen (poule A). Een team bestond uit een lid en een niet-lid van Litac. Voorop stond de olympische gedachte: winnen mag, maar plezier staat voorop.

In poule B ging de echte krachtmeting tussen de duo's Frank en Benthe Harbers contra Janneke en Jonas Hulshof. Beide teams eindigden uiteindelijk met elk één nederlaag gelijk. Telling van alle punten (saldo) betekende dat eerstgenoemd duo er met de hoofdprijs vandoor ging. Veel strijd werd er ook geleverd in poule A met soms prachtige partijen en veel spanning. Maar liefst vier kanshebbers met de duo's van de families Heinst , Eijssink (2 teams) en Sterenborg.

Hans en Dorien Eijsink verrasten in de 1ste partij het duo Peter en Angelique Sterenborg die een grote voorsprong prijsgaven (21-19). Ook bijzonder spannend was het treffen tussen Hans en Dorien met Wil Heinst en dochter Annemieke: 21-19 voor de familie Heinst. Uiteindelijk zou de eerste plaats gaan naar het oudste dubbel: Wil en Annemieke Heinst (gemiddelde leeftijd, net als Litac, 70 jaar) wonnen al hun partijen, Mariëlle en Fons Eijssink eindigden als 2de met als goede 3de Hans en Dorien van diezelfde familie.

Maar voordat de prijzen werden uitgereikt werden eerst de vaders vanwege Vaderdag bedacht met een kleine attentie, waarna de kinderen ook allemaal een klein prijsje als aandenken meekregen. Een in alle opzichten schitterend sportweekend werd daarmee afgesloten.

Meer berichten