Foto:
Columns

Frank Zand | Automatig

Automatig

De voormalige Rabobank in Lichtenvoorde gaat dus tegen de vlakte. Daar komen wat parkeerplaatsen, lijkt me toch realistischer dan die over de top parkeergaragevisie van wat ondernemers.

Maar ... nu verdwijnt ook de pinautomaat op die plek. Nou ja, er zit er nog een op de Markt, een klein stukje lopen en centraler in het winkelgebied.

Er is wat protest tegen het verdwijnen van de Rabopinner, maar dat zal ongetwijfeld niet helpen. Wat maakt het ook uit, pinnen kun je gewoon in een winkel doen.

Ik hoorde als argument tegen het verdwijnen van de pinautomaten dat je dan niet meer anoniem geld uit kunt geven. Als je alles in de winkel of waar dan ook met je pasje betaalt, kun je in je transactieoverzicht precies waar je hoe laat hoeveel hebt uitgegeven. En dan weet moeder de vrouw al dat ze een bloemetje krijgt, of ze krijgt geen bloemetje en vraagt zich af wie dat bloemetje dan wel krijgt.

Dat vind ik allemaal onzin, je moet als partners gewoon gescheiden bankrekeningen aanhouden, dan heb je dat ook alvast geregeld voor een eventuele scheiding. Nu - als het even kan - contactloos betalen en voorbereid op een eventuele contactloze toekomst later.

Gezamenlijke bankrekeningen vind ik bijna net zoiets als gezamenlijke e-mailadressen of - nog erger - gezamenlijke Facebookaccounts. Dan krijg je van die teksten als 'Marian en Jasper Leemreize vindt dit leuk'.

(Die namen zijn fictief, mochten ze overeenkomen met een bestaand stel, excuses.)

Als over een paar jaar alle pinautomaten zijn verdwenen, wat moeten de plofkrakers dan? Je hebt zo'n dure Audi niet om de hele dag bij huis te laten staan. Dan moeten ze zich maar te pletter rijden tegen zo'n stevige boom langs een provinciale weg. Want die blijven gelukkig wel waar ze zijn (voorlopig).

Maar contant geld verdwijnt, wen er maar aan. En dat went, het verdwijnen van kraaltjes en keitjes om mee te ruilen is uiteindelijk ook pijnloos verlopen en dit is gewoon een volgende stap.

Meer berichten