Een van de deelnemende tuinen. Foto: PR
Een van de deelnemende tuinen. Foto: PR

Open Tuinen Dag in Zieuwent

Algemeen

ZIEUWENT - Tuinliefhebbers kunnen dit jaar op zondag 7 juli van 10.00 tot 17.00 uur hun groene hart ophalen. Groei & Bloei afdeling Oost Gelre-Winterswijk organiseert haar jaarlijkse Open Tuinen Dag en doet dat dit jaar in samenwerking met Zieuwentse tuineigenaren die hun tuin openstellen voor belangstellenden.

Er is een fietsroute van 11 kilometer en een autoroute van 13 kilometer samengesteld; deze staan op de site van Groei & Bloei: www.lichtenvoorde.groei.nl. Op de site staat ook een korte beschrijving van elke te bezoeken tuin. Mocht het niet lukken om de route en de beschrijvingen zelf uit te printen: er liggen een beperkt aantal exemplaren bij de tuin van de familie Wopereis, Ruurloseweg 5a in Zieuwent en bij de tuin van de familie Hogenelst, Wilgendijk 1 in Zieuwent.

Ook dit jaar is er weer veel variatie. Er is bijvoorbeeld te zien hoe in tien jaar tijd een weiland omgetoverd is tot een paradijsje met kikkerpoelen, een boomgaard en houtsingels. Ook bijzonder is een tuin die ontworpen is door de bekende Marcel Wolterinck, een tuin waar naast veel bijzondere planten ook verscheidene grassoorten te bewonderen zijn. Een bezoekje waard is ook het 'Hopveld' waar diverse soorten hop zonder bestrijdingsmiddelen voor de bierproductie geteeld worden. Hier kan men tegen een kleine vergoeding een kopje koffie/thee of een glaasje fris gebruiken. De Groene Kathedraal is ook een bezoek waard: het is een project van de Stichting Distelkring. Het zuilenplan van de Zieuwentse Werenfriduskerk is hier op ware afmetingen aangeplant met Italiaanse populieren die uitgroeien tot de Groene Kathedraal van de Achterhoek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant