Vlnr: Stijn Berentsen, Nauk ten Thije, Jelle Schieven, Esra Goossens, Puck Langenbarg, Lynn Berentsen, Lara Rozenveld en Myrthe Hoftijzer.  Foto: Marieke Schieven
Vlnr: Stijn Berentsen, Nauk ten Thije, Jelle Schieven, Esra Goossens, Puck Langenbarg, Lynn Berentsen, Lara Rozenveld en Myrthe Hoftijzer. Foto: Marieke Schieven

Jeugdrenners De Stofwolk succesvol in Ameide

Algemeen

AMEIDE/EIBERGEN - Onlangs vonden in Ameide de Nederlandse Kampioenschappen jeugd plaats. De deelnemers wachtte een uitdagend parcours met onmogelijke bochten, klimmetjes, wegversmallingen, klinkers en wind op de dijk. Het was hard werken, aanvallen, vallen en weer opstaan en vastbijten voor de jonge leden van De Stofwolk. Met prima resultaten.

Mirthe Hoftijzer mocht starten in categorie 1 meisjes. Ze reed een super wedstrijd op het natte parcours. Onder aanmoedigen van het hele gezin werd ze knap 12de. Ook Lara Rozenveld in categorie 2 had te maken met het gladde stukken op het parcours door de regen. Lara werd in haar eerste NK knap 26ste. In categorie 4 startte Linn Berentsen. Haar doel was om niet laatste te worden en plezier te hebben. Ze heeft een goede wedstrijd gefietst en werd 45ste.

Dan Puck Langenbarg in categorie 5. Vorig jaar werd ze al heel knap tweede. Dit seizoen reed ze aanvallend en dat resulteerde al in een aantal overwinningen. Op dit NK reed ze ook alert en constant van voren. Alles ging goed tot de laatste ronde. Het begon te miezeren wat het parcours gevaarlijk maakte. Op de dijk was er al een valpartij wat het peloton uiteen sloeg. Puck zat er gelukkig nog goed van voren bij. In laatste bocht ging toch nog mis. Iemand voor haar gleed uit in de bocht en puck wie als tweede de bocht in ging kon geen kant meer op en gleed ook onderuit. Ze stond meteen weer op en werd nog knap vierde.

In categorie 6 stond Esra Goossens aan de start. Ook hier volle bak koers. Esra kwam in mooi groepje te rijden en reed deed veel kopwerk. Ze werd keurig 38ste. Als laatste categorie 7. Hier 75 renners aan het vertrek. Nadat ze allemaal eindelijk opgesteld stonden was het nog even wachten. Ze stonden al met al een half uur stil voordat het fluitsignaal klonk. Na 200 mtr ging het mis. Door communicatiefout jury stond de voorrijmotor nog stil. Hierdoor een valpartij in op stoom komend peloton.... Na een herstart was ook hier volle bak koers. Er reed al snel een kopgroep van 15 weg. De drie Stofwolkers Stijn Berentsen, Nauk ten Thije en Jelle Schieven stonden bij start niet op de eerste rijen en konden niet voorkomen dat deze 15 wegreden. Maar het grote peloton met hierbij alle drie Stofwolkers reden stug door en zaten goed van voren. Stijn probeerde nog aantal keren om weg te rijden maar het tempo lag te hoog. Deze groep reed voor plek 16. Helaas voor Jelle ging het 6 ronden voor het einde op de dijk mis en schoot zijn ketting er af maar hij kon zijn weg vervolgen maar moest groep helaas laten gaan. Door een valpartij en verbrokkeling in de kopgroep sprintte het peloton vanaf plek 14. Nauk werd 29ste en Stijn 30ste. Jelle werd nog 53ste en baalde.

Het was hard werken maar wat waren bestuur en supporters trots op deze jonge wielrenners. Het NK zit erop, op naar nog meer mooie wedstrijden en successen voor De Stofwolk.