Vycho Lurvink in actie met zijn pony Ely. Foto Jennifer Grosman Fotografie
Vycho Lurvink in actie met zijn pony Ely. Foto Jennifer Grosman Fotografie

Vycho Kringkampioen en door naar Regionale Kampioenschappen

LICHTENVOORDE - Vycho Lurvink uit Lichtenvoorde vormt met zijn pony Hafdre Elysteg sinds een klein jaar een combinatie. In het winterseizoen was Vycho al succesvol, maar ook in het zomerseizoen laten paard en ruiter zich van hun beste kant zien. Begin juni vond de eerste selectiewedstrijd plaats in Borculo. Deze wist Vycho te winnen. Vorig weekend, in Barchem, vond de tweede selectiewedstrijd plaats. Ook deze wedstrijd wist hij op zijn naam te schrijven.

In Eibergen werd afgelopen zaterdag de laatste selectie verreden. Hier behaalde Vycho een derde en een vierde prijs, voldoende om kringkampioen van de Achterhoek te worden van klasse B-AB. Vycho had van de drie wedstrijden er al twee gewonnen; dit was door de andere deelnemers niet meer in te halen. Een hele prestatie aangezien Vycho nog maar een jaar geleden begonnen is met paardrijden.

Als kringkampioen is Vycho automatisch geplaatst voor de Regionale Kampioenschappen van Gelderland en Flevoland. Deze kampioenschappen vinden op 2 en 3 augustus plaats aan de Boschlaan in Lichtenvoorde.

Meer berichten