Foto: PR Achterhoek Tour Rally
Foto: PR Achterhoek Tour Rally

Achterhoek Tour Rally: genieten voor deelnemers en kijkers

LICHTENVOORDE - Het was zondagmiddag volop genieten in hartje Lichtenvoorde: de deelnemers aan de twaalfde editie van de Achterhoek Tour Rally reden met hun fraai bolides door de Lichtenvoordse straten en over de Markt, waar ze veel bewondering oogsten van het publiek. Het was lekker zitten op de terrassen terwijl de meer dan 130 equipes voor de ogen van het publiek voorbijtrokken. Het festijn werd in de Rapenburgsestraat zelfs nog extra opgevrolijkt door de verbale bijdragen van Gaston Starreveld, ambassadeur van State of Art en het gezicht van de Nationale Postcode Loterij. Hij werd bijgestaan door DJ William Reitsma en Gaston wist het geheel met veel franje en een permanente fraaie woordenstroom te larderen.

Door Ferry Broshuis

In afwijking van voorgaande edities vertrok de Rally deze keer vanaf het State of Art Complex aan de Westermanstraat 1 in Lichtenvoorde, waar de equipes later ook weer binnenkwamen. De Achterhoek Tour Rally mag zich verheugen in een grote deelname en er is zelfs zoveel belangstelling dat er een wachtlijst moet worden gehanteerd. Het is traditie dat deze rally ook elk jaar weer een aantal aansprekende en landelijk bekende namen aan de start en finish brengt, zoals voormalig minister-president Jan Peter Balkenende die dat altijd doet samen met zijn broer Ernst-Jan. Ook de voormalig formule 1 coureur Gijs van Lennep met Michiel Oortman Gerlings waren weer van de partij.

Fraaie route
De route voerde door de fraaie Achterhoek en aanpalende gebieden en de lunchstop was deze keer bij het Porsche Classic Center Gelderland in Heteren. En er moesten onderweg door de deelnemers nog diverse proeven worden afgewerkt. Mochten de deelnemers bij de vorige edities wat last hebben gehad van de regen, deze keer scheen de zon volop en met een tikje minder hitte dan zaterdag was het dus goed te doen. De operationeel directeur van State of Art, Martijn Mateman, bracht in zijn betoog de vorig jaar overleden Albert Westerman, algemeen directeur van State of Art, in herinnering die zich ook op tomeloze wijze voor deze Achterhoek Tour Rally heeft ingezet. Er is nu ook de Albert Westerman wisselbeker ingesteld nadat al eerder een van de oprichters, de overleden André Reijrink, op die wijze was geëerd. Momenteel bestaat de organisatie van de Achterhoek Tour Rally, met de steun daarbij van heel veel enthousiaste vrijwilligers, uit Martijn Mateman, Berry Nales en Gijs Konink.

Sociaal
Aan deze rally zit ook een erg sociale kant: de opbrengst van de Achterhoek Tour Rally gaat naar regionale goede doelen zoals de Stichting De Zonnebloem. Van de opbrengst van dit jaar - 22.500 euro gaat 12.500 euro naar de Zonnebloem die daarmee onder meer een van de geplande uitstapjes voor de ouderen op 8 juli kan bekostigen. Het resterende bedrag van 10.000 euro wordt toegekend aan incidentele projecten die in de loop van het jaar aan bod komen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden