De maquette 'Zeepkistenrace' van corsogroep Witte Brug. Foto: Marian ter Haar
De maquette 'Zeepkistenrace' van corsogroep Witte Brug. Foto: Marian ter Haar

Maquettepresentatie Bloemencorso Lichtenvoorde tijdens Zomermarkt

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 6 en zondag 7 juli kunnen corsoliefhebbers van 12.00 tot 18.00 uur terecht in de bovenzaal van Restaurant De Leeuw. Het is de laatste keer dat de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde gastvrij wordt ontvangen door de families Nijenhuis en Jongerius. Voorzitter Herman ter Haar: "In de afgelopen 13 jaar hebben wij altijd op de medewerking van het team van Restaurant De Leeuw kunnen rekenen. Daar zijn wij hen ontzettend dankbaar voor. "

De traditie om de maquettes van de corsowagens voorafgaand aan het corso te presenteren aan het publiek gaat ruim 15 jaar terug. Herman vertelt: "De eerste paar jaar hebben we dat bij De Koppelpaarden gedaan. Toen we daar onverhoopt een keer niet terecht konden zijn we uitgeweken naar De Leeuw en daar zijn we niet meer weg gegaan. Hein Nijenhuis namens De Leeuw: "Er was vanaf het begin een klik tussen het corso en ons. Samen opbouwen, samen afbreken en na afloop gezellig een biertje drinken. Wij hebben het altijd leuk gevonden om te doen. Wat mensen soms vergeten is dat wij aan de voorkant alleen gastvrij kunnen zijn, als het achter de schermen en in de keuken klopt. In de samenwerking was altijd sprake van vertrouwen." Herman beaamt dat: "Ze stonden altijd voor ons klaar en alles kon. Of we hier volgend jaar weer terecht kunnen weten we nog niet, we gaan nog in gesprek met de nieuwe eigenaar om af te stemmen wat de mogelijkheden zijn."

Actuele thema's
Bloemencorso Lichtenvoorde viert dit jaar haar 90-jarig bestaan. Is dat een extra motivatie geweest voor de ontwerpers om de lat dit jaar weer hoger te leggen? Herman zegt lachend: "Je zou het haast denken. De onderwerpen zijn ook dit jaar weer zeer divers. Van actuele thema's zoals de grote hoeveelheid plastic in oceanen en oorlogsgeweld, maar ook veel dierenthema's. Opnieuw zijn er veel ontwerptalenten uit andere corsoplaatsen die hun creativiteit inzetten ten gunste van het corso in Lichtenvoorde, maar ook jong aanstormend talent uit Lichtenvoorde laat zien wat ze in huis hebben. Het belooft dus weer een mooie optocht te worden op 8 september."

Van ontwerp tot optocht
Naast de maquettes voor het Bloemencorso 2019 is er nog meer te zien in de bovenzaal bij De Leeuw. "Ook dit jaar wordt een selectie van de door leerlingen van het Marianum gemaakte ontwerpen tentoongesteld. Daarnaast worden de winnende foto's van de Corso Fotowedstijd geëxposeerd en is er een foto expositie van Janette van Egten van Klomptgoed die dit jaar een fotoproject doet bij corsogroep Teeuws getiteld 'Van ontwerp tot optocht'. Op zondag wordt om 16.00 uur onder grote belangstelling de volgorde van de optocht 2019 bekendgemaakt.

Het Bloemencorso Lichtenvoorde vindt elke jaar plaats op de tweede zondag van september. Entree en tribunekaarten voor zondag 8 september zijn online te koop via www.bloemencorso.com of bij de VVV op de markt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant