Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers

Terrassen bomvol bij eerste Zomermarktconcert

LICHTENVOORDE - Een mooie zomeravond, muziek variërend van het frêle Sound of Silence tot feestelijke Egerländer en een publiek dat wel in is voor een verrassende avond. Alle ingrediënten om er een geslaagd concert van te maken waren aanwezig bij de aftrap van de Zomermarkt afgelopen vrijdag. De drie verenigingen St. Switbertus, St. Caecilia en Blaaskapel de Schoapenscheerders lieten onder grote belangstelling zien wat ze muzikaal in huis hebben.

Door Annekée Cuppers

Een groepje jongeren dat afgesproken heeft om samen het vrije weekend op het terras in te luiden, staat wat beduusd te kijken. Marktbreed van Markt 5 tot en met Het Blok zijn alle tafeltjes bezet. Ze waren niet op de hoogte van het grote concert dat deze vanavond plaatsvindt op de Markt. Als de laatste kameraad zich bij hen gevoegd heeft, vindt er spoedoverleg plaats. Dit gaat hem voor vanavond niet meer worden, is de conclusie. "Ik heb nog wel wat bier in de koelkast, gaan we vanavond wel een keer bij mij zitten.", luidt de oplossing.

Emiel Berentsen, initiatiefnemer van het concert, had wel verwacht dat er veel belangstelling zou zijn voor het evenement maar dat alle terrassen vol zouden zitten, had ook hij niet voorzien. "Ik hoorde van een horeca-ondernemer dat er 's middags al verschillende mensen hadden gebeld om een plek op het terras te reserveren. Geweldig dat er zoveel belangstelling is vanuit het publiek, meer dan we verwacht hadden."

De bezoekers werden getrakteerd op een zeer gevarieerd programma dat niet alleen muzikaal genieten was. De malletband zette in een stevig tempo een mooie show neer en later op de avond zorgden de vendeliers op de maat van Guus Meeuwis' 'Brabant' voor een bijzondere ervaring. Mogelijk dat de verlichting bij dit optreden niet helemaal zo stond afgesteld als dat de bedoeling was maar hierdoor kreeg het fladderen van de vaandeldoeken in de beginnende schemer wel een sfeervol en ingetogen tintje dat goed bij de melancholische klanken van het nummer paste. De avond werd afgesloten met een spetterende finale waarbij drie doedelzakspelers van de Highland Valley Pipes uit Borculo acte de présence gaven.

Heeft de Zomermarkt er met het Zomermarktconcert er een nieuwe publiekstrekker bij? Aan de reacties van het publiek en de muzikanten te peilen zou het zomaar kunnen.

Meer berichten