De VVD wil alle zeilen bijzetten voor de aanpassing van de N18/A18.
De VVD wil alle zeilen bijzetten voor de aanpassing van de N18/A18. (Foto: Kyra Broshuis)

VVD wil vaart achter ontwikkeling N18/A18

OOST GELRE- Raadslid Kees Porskamp van de VVD wil dat het college vaart zet achter de ontwikkeling van de N18/A18. Porskamp wil weten welke activiteiten het college inmiddels ondernomen heeft om ‘te werken aan de realisering van dit speerpunt’ en welke mogelijkheden er zijn vanuit Oost Gelre om steun te geven aan het standpunt van de Achterhoek Raad. De Achterhoek Raad is een democratisch gelegitimeerd orgaan van raadsleden dat instemt met de grote lijnen van de regionale samenwerking. Raadsleden uit zeven gemeenten treffen elkaar hier en bepalen samen de globale koers voor de Achterhoek. De Achterhoek Raad is op 3 september 2018 geïnstalleerd.

Door Kyra Broshuis

2 x 2 gescheiden rijbanen
In die Achterhoek Raad is, op initiatief van de VVD-fractie, een amendement op de visie Achterhoek 2030 aangenomen over de ontwikkeling van de N18/A18. Porskamp: “Kort samengevat komt het er op neer dat de Achterhoek Raad voor het traject van Varsseveld tot Enschede aanstuurt op een rijksweg met 2 X 2 gescheiden rijbanen met ongelijkvloerse kruisingen en minimaal een maximumsnelheid van 100 km/h. Een goede bereikbaarheid is de sleutel voor de ontwikkeling van onze regio en onze gemeente en onontbeerlijk voor de verdere economische ontwikkeling van de moderne maakindustrie en de recreatieve sector. De verdere ontwikkeling van de N18/A18 is daarom terecht een speerpunt van de huidige coalitie in Oost Gelre en is opgenomen als project bereikbaarheid/ A18 in de portefeuille van wethouder Bonsen.”

De kartrekker
Wethouder Bonsen zegt in antwoord op de vragen van Porskamp dat het college bijzonder actief aan het lobbyen is voor de genoemde weg: “De gemeente Oost Gelre is hierin de kartrekker. We nemen onder andere deel aan de thematafel mobiliteit van de regio Achterhoek en daar is afgesproken dat er een onderzoek komt. Er zijn gesprekken geweest met Rijkswaterstaat en alle betrokken wethouders die verkeer in hun portefeuille hebben. Tijdens de komende Zwarte Cross is er nog een bijeenkomst gepland waarbij de stakeholders zijn uitgenodigd. Daarnaast staan er afspraken gepland met de colleges van Haaksbergen en Enschede.” Porskamp zegt blij te zijn met de voortvarendheid van het college.

Wordt vervolgd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden