Vol trots laat een van de deelnemers aan het Taalcafé de baksels zien. Foto: eigen foto
Vol trots laat een van de deelnemers aan het Taalcafé de baksels zien. Foto: eigen foto

Taalcafé ontmoet en verbindt op de zomermarkt

LICHTENVOORDE - Voor de derde keer op rij grepen deelnemers en vrijwilligers van het Taalcafé Oost Gelre de gelegenheid aan zich met exotische hapjes te presenteren aan het publiek. Bezoekers van de Zomermarkt kregen op deze manier informatie over de activiteiten van het Taalcafé, waarmee Nieuwe Nederlanders geholpen worden zich de Nederlandse taal eigen te maken. Voor de eerste keer niet vanaf de stoep van Dijkstraat 13, de ontmoetingsplek van het Taalcafé, maar met een echte kraam op de Zomermarkt.

Urenlang hebben diverse dames onder andere mash-mash, sambuus, kuba, Angolese bollen en nog veel meer gerechten uit hun land van herkomst staan bakken. De gerechten werden door de deelnemers voor een klein bedrag ter beschikking gesteld voor de verkoop. Met de opbrengst kan het Taalcafé weer een uitstapje bekostigen waarmee men met elkaar de Achterhoek beter leert kennen. Al proevend, want dat ging vóór de koop uit, hoorden bezoekers over de wekelijkse bijeenkomsten in het Taalcafé waar in een ongedwongen sfeer ontmoeting plaatsvindt, isolement wordt doorbroken én gewerkt wordt aan versterking van het dagelijks gebruik van de Nederlandse taal.

Op zondag bleek door een communicatiestoring met de organisatie van de Zomermarkt de kraam niet beschikbaar en was er ook geen alternatief voorhanden. Daar stonden de deelnemers en vrijwilligers van het Taalcafé met opnieuw schalen vol lekkernijen. Gelukkig bood Het Blok uitkomst. In dit pand is tevens sinds kort het VVV gevestigd waar het Taalcafé enkele weken geleden met een groep deelnemers te gast was. Een prachtige tafel werd op zijn plek gesjouwd vanwaar alsnog de verkoop en informatievoorziening kon worden voortgezet. Dat dit ook nog een vrijwilliger opleverde voor het nieuwe seizoen dat in september weer van start gaat, was voor de organisatie van het Taalcafé de kers op de taart.

Meer berichten