Jerry van der Meulen van D66 vindt dat het einde verhaal is voor Rompa in Oost Gelre. Foto: Kyra Broshuis
Jerry van der Meulen van D66 vindt dat het einde verhaal is voor Rompa in Oost Gelre. Foto: Kyra Broshuis (Foto: Kyra Broshuis)

Rompa laat deadline voorbij gaan

D66: Wanneer is het eens einde verhaal voor Rompa?

Door Kyra Broshuis

LICHTENVOORDE - Rompa heeft zich niet aan de afspraak gehouden om uiterlijk 28 juni een nieuwe vergunningsaanvraag in te dienen. Dat vertelt wethouder Bart Porskamp. Het college is teleurgesteld in Rompa.

De uitspraak van de Raad van State was duidelijk, zo legt de wethouder uit aan de raad: “Rompa diende snel met een nieuwe vergunningsaanvraag te komen én we moesten met elkaar in gesprek. Wij houden ons aan die uitspraak maar van Rompa hebben we helaas nog geen nieuwe aanvraag voor een milieuvergunning mogen ontvangen.” Een groot deel van de raad vindt dat het college moet overgaan tot maatregelen. “U gaat toch wel handhaven, neem ik aan?”, vraagt Willering van OOG. Voor D66 gaat dat nog niet ver genoeg. “Wanneer valt het kwartje een keer dat het gewoon einde verhaal is voor Rompa in Oost Gelre?”, zo vraagt voorman Jerry van der Meulen zich af. Rompa heeft inmiddels wel een voorstel ingediend om geurmaatregelen te nemen. Volgens Twan de Bie van het leerlooiersbedrijf heeft de gemeente te laat en te onduidelijk gemeld tot welke vergunningverlener het bedrijf zich moest richten. De gemeente is nu van plan te handhaven op de oude vergunning uit 2002. “Uiteraard gaan we handhaven maar we moeten eerst met de ODA (Omgevingsdienst Achterhoek) om te tafel om de juiste strategie te bepalen. Als Rompa in gesprek wil, kan dat. Wij hebben de oproep van de Raad van State liggen om met elkaar in gesprek te gaan, wij houden ons daar aan”, zo zegt wethouder Porskamp.

Wordt vervolgd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden