Knuth zeer succesvol met duivenvluchten vanuit Tongeren

OOST GELRE - Afgelopen zaterdag was het druk bij De Blauwe Doffer. Drie vluchten stonden op het programma: een eendaagse fondvlucht vanuit Chateauroux en vanuit Tongeren een jongeduivenvlucht en een vitessevlucht. In de ochtend een afwisseling van wolken en zonneschijn. Mits voor de avond geklokt, ontlopen de duiven een regengebied op de vlieglijn later op de dag. De temperatuur schommelt rond de 24 graden.

Chateauroux is de Franse losplaats op een afstand van 681 km. Met een deelname van elf liefhebbers en 88 duiven komt het prijzentotaal op zo'n 22 stuks. Gelost om 08.00 uur is de eerste prijsduif om 15.56.29 uur voor M. Kl. Falckenborg. De laatste prijsduif wordt geconstateerd door R. Spranger. Uitslag: M. Kl. Falckenborg wint de eerste prijs in de vereniging, alsook de eerste in de C.C. en derde in de afdeling. Met zeven uit tien scoort hij een hoog prijspercentage. Tweede wordt S. Breuer met een nette 50% prijs (vijf uit tien). H. & M. van Haaften is derde met twee uit zeven. De combinatie Heezen-Goossens zit er goed bij met twee uit drie.

Jongeduivenvlucht
Vanuit de Belgische losplaats Tongeren (158 km) vertrekken 83 duiven van zeven liefhebbers voor een jongeduivenvlucht met een prijzentotaal van 21 stuks. De lossing vindt vervolgens om 08.00 uur plaats. Uitslag: N. Knuth pakt de eerste prijs, vier duiven bij de eerste tien en in totaal zeven uit 19. M. Kl. Falckenborg is tweede met vijf duiven bij de eerste tien. Hij eindigt met acht uit 32. J. Lübbering is derde met vijf uit 15.

Vitessevlucht
Tongeren is tevens losplaats voor 131 duiven van 14 liefhebbers voor een vitessevlucht (158 km). Gelost om 08.00 uur kunnen de 33 prijzen worden verdeeld. Uitslag: Opnieuw is N. Knuth de winnaar met de eerste prijs. In totaal komt hij uit op negen uit 17. De tweede plaats wordt opgeëist door H. Goossens met een formidabele score van zeven uit acht. Derde is de Combinatie Heezen-Goossens met twee uit 26. Prima scores ook van M. Kl. Falckenborg (zeven uit tien) en S. Breuer met 100% (acht uit acht).

Meer berichten