De leerlingen vormen een kleurige stoet die over de Varsseveldseweg trekt. Foto: Jos Betting
De leerlingen vormen een kleurige stoet die over de Varsseveldseweg trekt. Foto: Jos Betting

Feestelijke verhuizing Ludgerusschool

LICHTENVOORDE - Tromgeroffel, gekleurde ballonnen, meesters en juffen en heel veel kinderen trokken vrijdagochtend 12 juli in een lange optocht over de Varsseveldseweg. Reden hiervoor was de verhuizing van de Ludgerusschool. Maar liefst 461 toekomstige leerlingen van het IEKC (Integraal Educatief Kindcentrum) kregen spullen in hun handen om naar de Bredeschool De Kei te verhuizen. Dit wordt het tijdelijke verblijf van de Ludgerusschool.

Door Dinès Quist

Vrijdagochtend om 10.30 uur stroomt het grasveld naast de Ludgerusschool vol met peuters en basisschoolleerlingen. Het zijn de kinderen van basisschool Pastoor van Ars, St. Jozef, Ludgerus, Hameland en van Stichting de Achthoek, Sotog en Zozijn. Samen zullen zij schoolgenootjes worden op de nog te bouwen school, precies op de plek waar nu de Ludgerusschool staat. Na de zomervakantie zal begonnen worden met de sloop, dus de school moet leeg. Door hier de kinderen bij te betrekken wordt de eerste stap naar het IEKC ook voor hen zichtbaar.

Feestelijke optocht
Tromgeroffel klinkt als startsein dat de optocht kan beginnen. Voorop loopt een drietal Ludgerusschool-leerlingen met hun schoolnaambord, deze moet de komende tijd op hun tijdelijke onderkomen, Bredeschool De Kei naast het gemeentehuis, komen te hangen. Daarachter lopen Mika en Elise van de Pastoor van Ars school. Zij dragen een grote gekleurde ballonnenboog, gevolgd door een sliert van honderden opgetogen kinderen. Als de stoet aankomt, staan wethouders Marieke Frank, Karel Bonsen en Bart Porskamp hen op te wachten. Maar de kinderen hebben hun vizier vooral gericht op de limonade en stroopwafels.

Leerlingen staan centraal
Het duurt nog even voordat het IEKC klaar is; gestreefd wordt naar schooljaar 2020/2021. Om alvast te vieren dat de nieuwe school eraan komt, mogen alle leerlingen op de foto. Met een drone wordt de grote groep kinderen, meesters en juffen vastgelegd. De foto zal op een grote banner op het terrein komen te staan. Overal schemert doorheen dat de leerling centraal staat. Zo mochten zij hun stem uitbrengen over het ontwerp van het gebouw, ook mochten zij een nieuwe schoolnaam indienen. Wat deze gaat worden is nog niet bekend.

Meer berichten