De eerste steenlegging van het restaurant door de familie Nijenhuis. Middenvoor Hein, rechtsvoor Annemarie. In de donkere trui vader Nijenhuis, daarachter opa Nijenhuis. Foto: archief familie Nijenhuis
De eerste steenlegging van het restaurant door de familie Nijenhuis. Middenvoor Hein, rechtsvoor Annemarie. In de donkere trui vader Nijenhuis, daarachter opa Nijenhuis. Foto: archief familie Nijenhuis (Foto: )

Restaurant De Leeuw en cafetaria Meijer stoppen

LICHTENVOORDE - Na een halve eeuw stoppen restaurant De Leeuw en cafetaria Meijer. Vanaf drie augustus sluiten de deuren van het familiebedrijf definitief en zal er nooit meer gegeten kunnen worden uit de keuken van Jongerius. De vertrouwde gezichten van Hein en Wiljo Nijenhuis zullen vanaf dan niet meer verschijnen aan de tafeltjes om de bestelling op te nemen en een praatje te maken. Maar tot die tijd gaan ze, samen met hun team, nog onverminderd enthousiast door met het verwennen van hun gasten en sluiten de laatste drie dagen van 50 jaar De Leeuw verassend af. "We gaan nog even knallen."

Door Dinès Quist

Op de gevel van restaurant De Leeuw, zal vanaf september een andere naam prijken. "Het zal voor de klanten net zo wennen zijn als voor onszelf," vertelt Hein, zoon van de oprichter van het restaurant. "De vaste klantenkring die we hebben opgebouwd is tevens ons sociale leven. Dat zal ik wel gaan missen." Toch kijken broer en zus, Hein en Annemarie Nijenhuis, uit naar de vrije tijd die eraan zit te komen. Annemarie die zich vooral bezighoudt met personeelszaken vertelt, "Straks kunnen we naar feestjes en verjaardagen van familie. Dat lijkt me heel fijn." Al vanaf hun elfde jaar stonden broer en zus in de keuken om hun ouders te helpen. Sindsdien zetten zij zich met hart en ziel in voor de zaak. "Met dank aan ons geweldige team medewerkers", benadrukt Hein, "hebben we door alle heen jaren een fijn restaurant kunnen runnen."

Jammer, geen familiebedrijf meer
Geen van de familieleden wilde het restaurant overnemen. Drie jaar geleden besloot het viertal, Hein en Wiljo Nijenhuis en Gerard en Annemarie Jongerius, dat er niets anders op zat dan het restaurant te verkopen. "De tijd tikt door en we zijn niet de jongste meer, dus we hebben wat jaartjes ingecalculeerd voor de verkoop," vertelt Annemarie . Hoewel Hein het jammer vindt dat het bedrijf geen voortgang krijgt binnen de familie is hij toch trots op een halve eeuw De Leeuw. "Afgelopen november bestonden we 50 jaar, dat hebben we maar mooi gered."

Frikandel Meijer blijft
Helemaal verdwijnt de familienaam niet. De cryptische versie 'Leo', afgeleid van het Latijnse 'Panthera Leo' dat leeuw betekent, zal de gevel gaan sieren van het nieuwe restaurant. "Ook kan de klant straks nog een 'frikandel Meijer' komen eten, zo blijven we toch nog een beetje bestaan," vertelt Hein. "Barry Reijrink neemt de zaak over. Hij is eigenaar van Skik en Zo. We hebben er alle vertrouwen in, dat hij hier ook wat moois van gaat maken." Het nieuwe horecaconcept zal gaan bestaan uit een restaurant met een eigentijdse look waar gasten premium burgers en hotdogs, salades, bowls, broodjes en andere lekkere gerechten kunnen eten. Wat nu cafetaria Meijer is zal 'LEO to go' gaan heten, hier kan men straks gerechten afhalen.

Aftelmenu laatste drie dagen
Op 28 juli is er een afscheidsreceptie. Op 31 juli en 1 en 2 augustus kan men nog genieten van De Leeuw gerechten, in de vorm verrassingsmenu's. Uiteraard met de vertrouwde kwaliteit tot op de laatste minuut. Vooraf reserveren: www.restaurantdeleeuw.nl of telefonisch op 0544-372 348.

Meer berichten