Na vijf proeflessen ontvingen de deelnemers hun welverdiende certificaat. Foto: St. Caecilia
Na vijf proeflessen ontvingen de deelnemers hun welverdiende certificaat. Foto: St. Caecilia

Eerste certificaten Start-Up uitgereikt

LICHTENVOORDE - Onlangs werden er bij de slotavond van het Start-Up-programma de eerste certificaten uitgereikt aan vijf jeugdige deelnemers die een serie van vijf proeflessen hebben doorlopen. Deze keer door de drumband van Harmonie St. Caecilia. Het merendeel van deze kinderen gaat verder met het Start-Up programma van Harmonie en Drumband St. Caecilia.

Het Start-Up programma is de verzamelnaam van allereerst vijf gratis proeflessen, ditmaal bij de drumband die onderdeel is van de Harmonie en Drumband St. Caecilia. Vervolgens kunnen geïnteresseerden verder met het programma. Dit houdt in dat kinderen één kalenderjaar lang gratis lid kunnen worden van de vereniging. In deze periode krijgen zij individueel of in tweetallen les van een instructeur of dirigente. Er komen zaken aan bod als techniek, het lezen en begrijpen van noten en het gezamenlijk spelen van nummers. Deze lessen gaan vooraf aan de reguliere repetities. Hierdoor kunnen de kinderen, in overleg met de ouders/verzorgers, ook een gedeelte met het zware werk meedoen. Bijkomend voordeel is dat kinderen in dit jaar verder kennis kunnen maken met de vereniging en haar leden.

Als vereniging blikt St. Caecilia positief terug op het Zomermarktconcert; de leden en het bestuur ontvingen overweldigend veel goede reacties. De tweede zondag van september laat St. Caecilia traditiegetrouw tijdens het Bloemencorso weer zien wat het in zijn mars heeft. Na de kermis start de tweede editie van het Start-Up programma. Heeft uw kind interesse om hieraan deel te nemen? U kunt zijn of haar interesse alvast kenbaar maken via info@harmonielichtenvoorde.nl. Houd voor verdere ontwikkelingen de Elna of de facebookpagina in de gaten.


Facebook: Harmonie Drumband St. Caecilia Lichtenvoorde
 

Meer berichten