Foto: Achterhoek Nieuws
Foto: Achterhoek Nieuws

De Blauwe Doffer actief in drie vluchten

OOST GELRE - Postduivenvereniging De Blauwe Doffer heeft zondag 21 juli deelgenomen aan drie vluchten: de eerste was een eendaagsefondvlucht vanuit Chateaudun, de tweede een jongeduivenvlucht vanuit Quievrain, en de derde een vitessevlucht eveneens vanuit Quievrain. Qua weerscondities was er deze zondag weinig te klagen: zonnige omstandigheden afgewisseld door wolkenpartijen en aangename temperaturen van rond de 23 graden.

Eendaagsefondvlucht
Chateaudun is een Franse losplaats op zo'n 579 kilometer. Door acht liefhebbers zijn 55 duiven ingekorfd als gevolg waarvan er 14 prijzen kunnen worden gewonnen. Gelost om 7.15 uur is de eerste prijsduif om 14.27.33 uur voor M. Kl. Falckenborg en het concours wordt beëindigd met de laatste prijsduif voor de combinatie Heezen-Goossens.
M. Kl. Falckenborg wint de eerste prijs met 6 duiven bij de eerste 10. In de C.C. tikt hij net de tiende prijs aan. In totaal komt hij op 7 uit 15. Tweede is S. Breuer met een nette 4 uit 7. Derde wordt de combinatie Heezen-Goossens met een prima prijspercentage (2 uit 3).

Jongeduivenvlucht
Quievrain is het strijdtoneel voor twee disciplines: enerzijds een jongeduivenvlucht en anderzijds een vitessevlucht; de afstand tot deze Belgische losplaats is 272 kilometer. De lostijd wordt bepaald op 07.45 uur.
Aan de jongeduivenvlucht nemen 83 duiven deel van 7 liefhebbers, waardoor er 21 prijzen kunnen worden gewonnen. Duidelijke winnaar wordt M. Kl. Falckenborg met niet alleen de eerste prijs in de vereniging, maar ook de eerste in de C.C. en in de afdeling Zuid. Met tevens de eerste vijf prijzen op rij in de vereniging scoort hij in totaal 10 uit 33. Tweede is N. Knuth met ook 5 duiven bij de eerste 10. In totaal 10 uit 19. Derde wordt C. Verbeeten met 1 uit 8.

Vitessevlucht
Aan de vitessevlucht nemen 13 liefhebbers met 147 duiven deel. Er kunnen 37 prijzen worden gewonnen. N. Knuth is eerste met 5 duiven bij de eerste 10 en een hoog prijspercentage: 11 uit 16. Tweede is F. Volmer met bijna 50% prijs (5 uit 11). Derde wordt H. Goossens met meer dan 50% (4 uit 6).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden