In Zieuwent worden appartementen gerealiseerd in de oude Welkoop. Foto: archief
In Zieuwent worden appartementen gerealiseerd in de oude Welkoop. Foto: archief

Boerenbondgebouw in trek

ZIEUWENT- Het Boerenbondgebouw in Zieuwent, dat verbouwd zal worden tot vijf wooneenheden, is in trek bij woningzoekenden. Er hebben zich al zo’n tien gegadigden gemeld voor de wooneenheden op op het voormalige Welkoopterrein aan de Pastoor Zanderinkstraat, zegt wethouder Jos Hoenderboom.

Door Kyra Broshuis

De realisatie van het project gaat niet zonder slag of stoot en de gemeente draagt bij met een bedrag van 150.000 euro. Ook de provincie betaalt mee vanuit het provinciale subsidieprogramma SteenGoed Benutten. De NLOG is altijd tegenstander geweest van dit project. “Dit kost veel te veel geld. Wij zien graag woonstudio’s voor jongeren in Zieuwent maar niet tegen elke prijs”, zei voorman Klein Gunnewiek al eerder. Het project is een particulier initiatief van de formatie Bondgenoten.

Geïnteresseerd in het vervolg
Klein Gunnewiek stelde afgelopen week vragen over de voortgang van ‘De Boerenbond’. “In de raadsvergadering van december 2018 is besloten 150.000 euro aan te wenden voor instandhouding Boerenbondgebouw Zieuwent. Dit was nodig om ook bij de provincie een subsidie van 250.000 euro te verkrijgen. In deze vergadering had NLOG de nodige vragen en kritiek op dit voorstel. Ondanks dat wij tegen hebben gestemd zijn wij na zes maanden nog wel geïnteresseerd in het vervolg. Wij willen graag weten of Bondgenoten inmiddels officieel is opgericht, wat de rechtsvorm is en wie deze personen zijn.” Ook wil Klein Gunnewiek graag van de wethouder weten of er al gegadigden zijn voor de woningen en of de provinciale subsidieaanvraag inmiddels is goedgekeurd.

Besloten vennootschap met negen aandeelhouders
Wethouder Jos Hoenderboom antwoordt dat Bondgenoten inmiddels officieel is opgericht. “Het is een besloten vennootschap met negen aandeelhouders. De namen van deze mensen noem ik niet om privacyredenen. Voor wat betreft het subsidietraject kan ik melden dat dat nog loopt. Inmiddels zijn we echter al wel zover dat de overeenkomst met Bondgenoten kan worden getekend. Er is zeker belangstelling voor het project; er hebben zich al zo’n tien gegadigden gemeld voor de nieuwe woningen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden