KBO geeft beginners- en opfriscursus bridgen. Foto: Liesbeth Spaansen
KBO geeft beginners- en opfriscursus bridgen. Foto: Liesbeth Spaansen

Beginners- en opfriscursus bridgen bij KBO

Algemeen

LICHTENVOORDE - Al veel enthousiaste kaarters hebben de schone kunst van het bridgespel bij KBO Lichtenvoorde onder de knie gekregen. En ook dit jaar geven Ineke en Jan weer een cursus om kaartliefhebbers in te wijden in de bridgebeginselen. Nieuw dit jaar is de opfriscursus, speciaal voor spelers die nog meer uit het spel willen halen. Beide cursussen starten na de kermis.

De beginnerscursus is op de donderdagmiddagen en duurt in principe twee seizoenen. Na het eerste seizoen dat medio mei afloopt, is de cursist in staat om bridge te spelen en kan er gezellig mee gekaart worden. In het tweede cursusjaar wordt er dieper ingegaan op de materie. Cursisten kunnen na de scholingsperiode op meerdere momenten bij de KBO terecht om gezellig een middag of avond te komen spelen.

Opfriscursus
Voor ervaren bridgers die nog graag wat meer de puntjes op de i willen zetten, is er dit jaar een opfriscursus. Speciaal voor hen die al met plezier bridgen, biedt de opfriscursus handvatten om het niveau wat op te krikken en 'de addertjes onder het gras' te leren kennen. Aan de hand van 'gewone spellen' gaan deelnemers een speelplan maken, tellen, spelfiguren bekijken, tegenspelen en signaleren, tips en trucs leren. Het is aan te raden deze opfriscursus samen met uw bridgepartner te volgen maar dat is geen vereiste. De cursus wordt gegeven op donderdagochtend in De Treffer en het minimale aantal deelnemers is vier (maximaal 8).

Belangstelling? Neem contact op met de administratie via info@kbolichtenvoorde.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant