Het kerkorgel van Zieuwent. Foto: PR
Het kerkorgel van Zieuwent. Foto: PR

Zelf op het kerkorgel spelen in Oost Gelre

Algemeen

Opgeven voor 28 augustus

OOST GELRE - 'Plekken van Plezier' is het thema van het Open Monumenten Weekend 2019 dat in september wordt gehouden. Op zaterdag 14 september, tijdens de Nationale Orgeldag, vindt er in Oost Gelre een fietsroute plaats. De tocht voert van kerk naar kerk waarbij er op elke locatie orgelconcerten te beluisteren zijn. De muzikale miniatuurtjes vielen vorig jaar bij de bezoekers goed in de smaak. Nieuw dit jaar is dat het publiek in Harreveld en Zieuwent ook zelf het orgel mag bespelen. Een unieke gelegenheid waarvoor u zich tot woensdag 28 augustus kunt opgeven.

De fietsroute start in Groenlo en voert via Lichtenvoorde naar Harreveld en Zieuwent met als eindpunt Mariënvelde. Even een kaarsje opsteken bij Maria of zo maar eens naar binnengaan om te kijken...zo'n gebouw ademt een sfeer van kleur, klank en veel gebeurtenissen. Maar zelf eens het kerkorgel bespelen? Dat kan deze keer ook, in Zieuwent en Harreveld. Organisten Jan de Leeuw en Erna Karnebeek openen de deur van de koorzolder voor jonge en oude(re) 'gast-organisten'.

Wilt u het eens proberen? Dan heeft u op 14 september de kans. In Harreveld kan dit tussen 12.00 en 14.00 uur en in Zieuwent van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 14.00 uur. Opgeven is noodzakelijk en kan door het aanmeldformulier onder het kopje 'Zieuwent' op de site www.sintludgernu.nl te downloaden, in te vullen en te mailen naar orgeldag@sintludger.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 28 augustus. In de eerste week van september krijgt u bericht op welk tijdstip u bent ingedeeld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant