Foto:
Columns

Frank Zand | Koel

Rutger Hauer is doodgegaan. Alles aan hem was übercool (twee keer Duits - Hauer en über - en toch cool). Pas een dag of vijf na zijn overlijden werd het bekend in de media, ook dat was cool. En hij woonde in Beetsterzwaag, nog cooler. Niet in het Gooi en zeker niet in Hollywood. Terwijl hij toch een van de weinige Nederlanders was die in de Amerikaanse filmwereld echt wat voorstelde. Met Paul Verhoeven natuurlijk en (iets minder misschien) Jeroen Krabbé.

Ik vond het mooi hoe Hauers diepe, gelukkig onbehandelde groeven hem eigenlijk juist eeuwig jong hielden.
Hij verscheen niet in allerlei stompzinnige tv-programma's, maar als hij wel ergens zat en iets zei, dan wist je dat hij gelijk had. Als je het zo zegt, moet je wel gelijk hebben.

Monique van der Ven, zijn tegenspeelster in hun doorbraakfilm Turks Fruit, heeft wel wat laten verbouwen aan haar gezicht. Jammer. Ik weet niet of het ermee te maken heeft, maar haar stem is minder sexy hees dan vroeger.

Van Turks fruit naar Nederlandse groente. Het is komkommertijd. En die tijd lijkt nog komkommeriger dan andere jaren. Althans in ons verspreidingsgebied.
Vorige week het gezeur en zelfs gedreig van toetsenborderliners over wat bordjes op de Zwarte Cross. Aangezwengeld door een rapper die nooit zo cool zal worden als Rutger Hauer. Want hij heeft in Almere gewoond, en als je daar hebt gewoond, word je nooit meer écht iemand. Trouwens, het is mijnheer Hauer voor Sevn en mij.
Hij heet trouwens helemaal geen Sevn Alias. Gebruik toch je eigen naam, dat deed Rutger Hauer ook.

Er waren Randstedelingen die ons uitmaakten voor allemaal boeren. En dan niet boeren in de zin van agrarisch ondernemer maar in de zin van provinciale achtergebleven lieden.
En dat terwijl wij zo met de tijd meegaan, of zelfs scherpe rand vooruitlopen.
Ik lees in de krant van deze week dat de kermis in Voor-Beltrum voor mannen én vrouwen is. Want er is nou ook een wijnbar.
En van een wijnbar is het maar een kleine stap naar een mixbar (en hup dan, een afbakbar). En dat weet je het wel. Op naar 2020. Trots, juist deze week.
Daarom heet het ook Voor-Beltrum, omdat ze ... (nu antwoorden) zover voor liggen.

Ja, wij hebben het goed voormekaar. En als iets niet goed voor mekaar is in Oost Gelre, dan werken we naar nog meer perfectie toe. (Meer of minder perfectie kan niet, ik weet het, iets is perfect of niet perfect).
Zo is er de verschrikkelijke toestand rond de rotondes op de Rondweg bij Groenlo. Daar gaat nu verandering in komen. Want de eigenbelangenvereniging heeft het op de agenda gezet.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden