Uw huis een make-over geven voor de nazomer? Zo doet u dat!

Om de zoveel jaren is het tijd om het interieur en eventueel ook het exterieur van uw woning een nieuwe look te geen. Na verloop van tijd gaat een woonkamer of de inrichting van het huis, of u dat nu wilt of niet, gewoon vervelen. En het oog wil ook wat, toch? Maar dat is niet de enige reden om een keer kritisch naar de indeling en bouw van uw woning te kijken. Zeker als u ooit in de toekomst van plan bent uw woning te verkopen, is het aan te raden voor een nette, sfeervolle, energiezuinige en fraaie woning. Een huis dat tijdloos en duurzaam is ingericht en waar iedereen zich thuis kan voelen! Maar hoe kunt u dat op een voordelige uw woning sfeervol, relaxed en energiezuinig maken? Met onderstaande tips komt u een heel eind!


Laat mooi nieuw laminaat leggen van topkwaliteit
Ligt de vloerbedekking, parketvloer of het laminaat al jarenlang in uw woning en is het oppervlakte inmiddels flink versleten of beschadigd geraakt? Kies dan voor een nieuwe vloer. Laminaat laten leggen door een specialist in vloeren is om enkele redenen de beste keuze die u kunt maken. In de eerste plaats omdat laminaat laten leggen relatief voordelig is. Verder hebben laminaatvloeren een modern en eigentijds uiterlijk en zijn ze in allerlei uitvoeringen en stijlen verkrijgbaar. Ten slotte is laminaat een tijdloze keuze en duurzaam, omdat laminaat erg lang meegaat. Een slimme keuze dus als u op de lange termijn een strakke en sfeervolle vloer wilt hebben. Al met al redenen genoeg om te gaan voor een fraai laminaat vloertje!

Plaats een slimme thermostaat
Een modern huis is niet alleen tijdloos en gezellig ingericht, maar ook duurzaam en zoveel mogelijk klimaatneutraal. Een simpele manier om het huis energiezuiniger te maken, is door een nest thermostaat te installeren. Dit is een slimme thermostaat die tot een aanzienlijke energiebezuiniging leidt, vergeleken met de oude, traditionele thermostaten. Met zo'n slimme thermostaat kunt u het uzelf een stuk gemakkelijker maken: de temperatuur en tijden waarop de cv-ketel moet branden, stelt u in, waarna de thermostaat automatisch de rest voor u doet. Hierdoor gaat u aanzienlijk besparen op energiekosten en wordt het in huis een stuk aangenamer en comfortabeler. Een slimme thermostaat plaatsen is dan ook ideale ingreep voor de nazomer, zeker als de koude herfst en winter er aan zitten te komen.


Een nokverhoging voor een extra woonruimte
Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om op hun zolder een nokverhoging te plaatsen. Een zolder waar alleen maar gebukt rondgelopen kan worden en slechts dient als opslagruimte, verandert hierdoor in een extra woonruimte (zoals een hobbykamer) of slaapkamer. Met een nokverhoging kunt u van uw zolderruimte bijvoorbeeld een thuisbioscoop maken. Of een leuke plek waar uw kinderen heerlijk rustig kunnen spelen. Waarvoor u ook kiest: een nokverhoging zorgt altijd voor een interessante waardevermeerdering van uw woning. De extra m3 woonruimte die u creëert, zorgen ervoor dat u de verbouwing bij een eventuele verkoop zeker weer terug gaat verdienen.

Nieuw en tijdloos meubilair voor meer sfeer
Vandaag de dag doet houten meubilair het erg goed. Houten meubels zijn tijdloos en zorgen voor veel extra gezelligheid en sfeer in huizen. Zo kunt u denken aan eettafels van steigerhout, boomstamtafels, houten boekenkasten of lekker relaxte houten banken in de kamer of in de tuin. Hout is duurzaam, zeker als het voorzien is van een FSC-certificaat, en oogt lekker natuurlijk en ontspannen. Daarbij is voordelig dat hout CO2 uit de lucht opneemt en zodoende bijdraagt aan een gezondere atmosfeer en betere luchtkwaliteit.

Glazen duren: meer licht en zicht
Een trend op het gebied van een goede make-over van woningen is sinds enkele jaren ook het fenomeen glazen deur. Een glazen deur ziet er trendy, eigentijds én tegelijk ook tijdloos uit. Dit type deuren komt dan ook in elk type interieur goed tot zijn recht. Aanvullend voordeel van glazen deuren is dat deze zorgen voor een woning die ruimer en groter lijkt. Er valt via de glasdeuren veel licht binnen, waardoor slaapkamers en/of de woonkamer of keuken een stuk ruimer lijkt. Met het licht komt er ook warmte binnen. En dat is natuurlijk lekker, want u gaat hierdoor bezuinigen op uw energierekening.

Dit artikel wordt u aangeboden door Zoofy. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden