Columns

Kei-praot van Kiezel

Binnenkort starten in Oost Gelre weer de trainingen voor de verschillende voetbalclubs. Voor de een wat eerder dan de ander aangezien de competitie voor de clubs in de hogere regionen van het amateurvoetbal wat vroeger begint dan in de lagere klassen. Wellicht is het handig dat ze in Grolle ook al vast starten met de wekelijkse inspanningen om het niveau wat op te krikken. Enige extra oefening zou de stedelingen geen kwaad doen.

Tenminste, als ze hun hoofd er bij kunnen houden met alle perikelen rondom de (g)eenwording van de Grolse voetbalclubs. Volgens de Torenwachter van Groenlo is het abominabel slechte spel van de blauw-witten allemaal te wijten aan alle onzekerheid en perikelen rondom de fusie met de rood-witten. Alleen al de kleuren van het tenue van de fusieclub hebben bij menigeen voor slapeloze nachten gezorgd. Dat doen ze dan in de kerkdorpen een stuk beter. Daar weten ze tenminste van aanpakken en dóórpakken. Richt je je blik op de toekomst of blijf je navelstaren, het is maar hoe je het bekijkt.

Al gehoord trouwens, dat voorafgaand aan het nieuwe voetbalseizoen de eerste opmerkelijke transfer al heeft plaatsgevonden? Mij is ter ore gekomen dat de kantinebeheerster van RKZVC een overstap heeft aangedurfd naar onze oranje-witte trots van de Keistad. Als we de kwaliteit van de gehaktballen mogen afleiden aan het niveau van het voetbal, dan zit dat voor de Lichtenvoordenaren wel snor. Immers, beide clubs spelen in de hoofdklasse. Wat dat betreft, zou een doosje Norit standaard tot de sportuitrusting moeten behoren bij een bezoek aan 'Sportcafé Den Elshof'. Tja, dat krijg je er van als je voetbalkantine meer lijkt op een kroeg dan op een plek waar de plaatselijke helden de eerste dorst lessen na zware sportieve inspanning. De resultaten zijn navenant.

Onlangs heeft Longa als eerste voetbalclub in Oost Gelre het predicaat 'gezondere sportkantine' ontvangen. Sinds kort bestaat de daghap dan ook uit een vegabal van duurzaam geteelde voedermais op een bedje van echt, handgeplukt voetbalgras uit Lievelde met daarnaast een glaasje gemeentepils, vers van het vat. Dat moeten we de bourgondisch ingestelde Grollenaren nageven: het komt er nog net niet uit de kraan maar bierbrouwen kunnen ze er nog altijd als de beste. Het zou me niet verbazen dat de corpulente kantinebaas van Longa om die reden De Treffer na twee jaar al weer heeft verlaten. Want, zoals het spreekwoord luidt: 'Toen proost santé werd, is het genöl begonnen'.

Kees Kiezel


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden