Eva Hundt werd in 2018 jeugdkoningin. Foto: PR St. Switbertus
Eva Hundt werd in 2018 jeugdkoningin. Foto: PR St. Switbertus

Wie volgt jeugdkoningin Eva Hundt op?

LICHTENVOORDE - Op kermismaandag 10 september kunnen jongeren van 10 tot en met 17 jaar uit Lichtenvoorde meedoen aan het vogelschieten voor de jeugd. Deelname is gratis maar niet voor niks. Schutters die de kop, een vleugel of de staart eraf weten te schieten kunnen een geldbedrag winnen. Voor degene die de romp naar beneden haalt, wacht een geldbedrag, eeuwige roem én de titel jeugdkoning(in) 2019 van de Lichtenvoordse kermis.

Het vogelschieten voor de jeugd vindt plaats op maandagochtend om 10.00 uur, tegelijkertijd en op hetzelfde terrein als het vogelschieten voor volwassenen (Hendrik Leemreizestraat 2). Wil je meeschieten? Overleg met je ouders of je mee mag doen. Inschrijven kan direct nadat de corsowagens na de maandagochtendronde weer op het terrein komen. Na de ereronde bij het vogelschieten voor de volwassenen start het vogelschieten voor de jeugd.

Prijzen
Wie een deel van de vogel er af schiet krijgt een prijs. Degene die de romp er af schiet, krijgt de grootste prijs en wordt ook de koning of koningin. Als bij de volwassenen de romp gevallen is en daar dus de koning(in) bekend is, stopt ook het vogelschieten voor de jeugd. Mocht daar de romp nog niet gevallen zijn, dan is degene die als laatste geschoten heeft de nieuwe jeugdkoning(in). Dus ook als je denkt niet zo goed te kunnen mikken, loont het om mee te doen.

De jeugdkoning(in) mag mee naar Pillen, samen met zijn/haar ouders en een vriend of vriendin. Daar worden de nieuwe koningen en koninginnen gefeliciteerd en wordt er geproost op de nieuwe hoogheden. Je foto komt op de site en in de krant, je wordt uitgenodigd voor de Patroonsdag in het voorjaar en als je wilt mag je een stukje schrijven voor in het verenigingsblad Opmars. Op de website www.st-switbertus.nl/vogelschieten-2-0 is alle informatie te vinden en staat het reglement voor deelname.

Meer berichten