Uitslagen wedstrijd De Blauwe Doffer

OOST GELRE - Verslag van de wedstrijd van zaterdag 10 augustus. Er werd opnieuw aan twee fronten gestreden in De Blauwe Doffer: enerzijds de jongeduivenvlucht vanuit Dizy Le Gros, anderzijds de tweede natourvlucht vanuit Heusden-Zolder.

De weerscondities zijn op deze vlucht redelijk, mits er in de ochtend wordt gelost. Later op de dag zal het minder worden. 'Boosdoener' is de zuidwestenwind-rugwind die naarmate de dag vordert sterk in kracht toeneemt. Er zijn echter ook zonnige perioden, afgewisseld door bewolking. De temperatuur blijft steken op zo'n 24 graden. Moet te doen zijn voor de duiven.

Dizy Le Gros is het Franse lossingsstation op een afstand van 326 kilometer. Zes liefhebbers hebben 76 duiven ingekorfd, waardoor het prijzentotaal op 19 stuks komt. Gelost om 07.30 uur is de eerste prijsduif voor M. Kl. Falckenborg en ook de laatste wordt door hem geconstateerd.

Uitslag:
M. Kl. Falckenborg pakt de eerste prijs. Hij constateert 6 duiven bij de eerste 10 met een totaal van 12 uit 30. Tweede op de lijst is N. Knuth met 7 uit 17.

Heusden-Zolder is gelegen in België op een afstand van 145 kilometer. Er is een deelname van 21 liefhebbers met 443 duiven als gevolg waarvan er 111 prijzen in de pot zitten. Als de lossing om 07.30 uur plaatsvindt, is de eerste prijsduif om 08.41.52 uur voor N. Knuth. De laatste prijsduif komt op naam van G. Krandick.

Uitslag:
C. Levers pakt de eerste prijs in de vereniging. Deze duif is tevens eerste in de C.C. en scoort een derde prijs in de Afdeling Zuid! Prima gepresteerd. Tweede is F. Nijhof met een dikke 50% prijs en in totaal 8 uit 15. Derde wordt G. Krandick met een nog beter prijspercentage: 17 uit 24. Baas boven baas: N. Knuth scoort op de vierde plaats 100% met 10 uit 10. Vijfde op de lijst is Heezen-Goossens met een mooie 7 uit 8.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden