Corsogroep De Witte Brug werkt hard aan het kunstige ontwerp. Foto: Barbara Pavinati
Corsogroep De Witte Brug werkt hard aan het kunstige ontwerp. Foto: Barbara Pavinati
Bloemencorso Lichtenvoorde

De Witte Brug heeft kunstiger ontwerp dan voorgaande jaren

'Het is een ander ontwerp dan anders, iets meer vormgegeven'

Door Barbara Pavinati

HARREVELD – Als enige kerkdorp doet De Witte Brug voor de 41de keer meer aan het corso. Als buitenbeentje worden ze niet gezien. Het Bloemencorso stimuleert juist de deelname van deze groep en vindt het erg mooi dat ze meedoen, vertelt voorzitter Remco Kampshof. Dit jaar bezegelen ze hun deelname met 'Dood hout'. Luuk Roelofsen is achttien jaar en de jongste ontwerper die de groep ooit heeft gehad. Hij zegt over zijn creatie:"Het is de trieste aanblik van drie dode bomen, maar schijn bedriegt. Het is immers de gouden regel in de natuur: dood doet leven."

Op een voormalige ponyweide in het buitengebied van Harreveld aan de Rector Hulshofstraat 7 bouwt De Witte Brug nu voor het zesde jaar. Hun naam is ontstaan toen ze 41 jaar geleden in Lichtenvoorde begonnen met bouwen vlakbij een brug die wit geverfd was. De groep uit Harreveld staat bekend om zijn gezelligheid en doet niet mee om te winnen. Remco:"Vorig jaar zijn we vijfde geworden. We zijn ook een keer derde geworden met 'Geen gezicht' en we vinden het mooi dat we een keer de top drie hebben gehaald. We zijn nooit laatste geweest: meedoen is belangrijker is dan winnen! Dit jaar hebben we heel ander soort ontwerp. Het heeft meer met kunst te maken. Luuk is een van de jongeren binnen de groep en bouwt al jaren met ons mee. Hij heeft zelf aangeboden om voor ons te ontwerpen." Niels Giesen die vijf jaar geleden van Lichtenvoorde naar Harreveld is verhuisd en sinds die tijd bij de groep bouwt vertelt: "Het is wel goed dat er iets anders is. Dit is een nieuw ontwerp met nieuwe ideeën en een nieuwe uitdaging." Ook Bas Penterman die van kinds af aan al bij de groep zit, is te spreken over het ontwerp: "Het is een ander ontwerp dan anders, iets meer vormgegeven."

Niet bouwen op zaterdagochtend
"De corsogroep staat bekend om haar gezelligheid," vertelt Remco, "We zijn een jonge groep. Soms is het iets te gezellig. We bouwen bewust op zaterdagochtend niet, want vrijdagavond wordt het vaak laat." Bas beaamt dat de gezelligheid het mooist is en vertelt: "Ik bouw nu vier avonden in de week. Meestal ben ik aan het lassen." Niels probeert altijd een keer in de week te komen: "Via deze groep heb ik veel mensen in Harreveld leren kennen. Toen ik verhuisde vanuit Lichtenvoorde ben ik direct opgenomen in de groep. Ik houd mij voornamelijk bezig met de techniek en het lassen. Iedereen doet hier zijn eigen dingetje."

Molen Hermien
Corsokids De Witte Brug doen dit jaar mee met 'I am Hermien' een voorstelling van Molen Hermien gemaakt door Thijs Houwers en Jochem Hulshof, beiden zitten in groep acht. Bij deze wagen komt veel figuratie kijken.

Meer berichten