Kaily helpt Fem om papier op de wagen te plakken. Foto: Maartje de Kort
Kaily helpt Fem om papier op de wagen te plakken. Foto: Maartje de Kort
Bloemencorso Lichtenvoorde

Dahleo op bezoek bij.. VeurMeKids?!

Tekst en foto Maartje de Kort

LICHTENVOORDE - Op een druilerige dag in de zomervakantie gaat Dahleo op bezoek bij VeurMeKids?! Als Dahleo de tent in loopt klinkt er een radio, staart het geraamte van de grote wagen hem aan en is er een handje vol mensen binnen. Aan de rechterkant zijn drie kinderen druk met hun wagen. Er wordt gewerkt met papier en karton en terwijl Dahleo staat te kijken schudt hij Kitty Buil een hand. "Tijdens de vakantieperiode is het vaak erg rustig. Dit maakt het bouwen erg lastig, al doen we met de kinderen die er wél zijn wat we kunnen."

De aanwezige kinderen stellen zichzelf voor: Eva, Niel en Fem. Ze vertellen Dahleo dat de wagen 'Op de vlucht' heet. Het is een heks op de vlucht voor de brandstapel. Het ontwerp van de jeugdwagen wordt vaak afgeleid van het thema van de grote wagen. De grote wagen, 'Heksenjacht', verbeeld heksen op de brandstapel. De heks van de jeugdwagen is ontkomen en op de vlucht voor de brandstapel van de grote wagen. De CorsoKIDS komen tenslotte eerder dan de grote wagen. Geniaal en doordacht.

Elkaar helpen
Als Dahleo de kids vraagt wat ze zo leuk vinden aan het bouwen, roept Eva dat ze het lopen met het bordje tijdens de optocht het leukste vind en Niel vind het bloemen plakken het leukst. Fem is geconcentreerd aan het werk, maar roept dat ze alles leuk vindt. Eva smeert lijm op stroken krantenpapier, ze kan niet wachten tot het zondag 8 september is en ze de optocht mag lopen. Ze wil graag weten waar het stukje in komt. Als Dahleo vertelt dat het in de Elna komt zegt Fem lachend "De krant die ik nu op de wagen plak dus." Intussen wordt Fem geholpen door Kaily en heeft ook Chris zich bij het gezelschap gevoegd. Hij is druk met het plakken van karton. Ze helpen elkaar goed, een mooi tafereel om te aanschouwen.

Raadsel
Kitty hoopt dat zowel de kinderen als de volwassenen snel weer terug zijn van vakantie zodat ze kunnen helpen met de wagenbouw. "Ik heb er alle vertrouwen in dat alles op tijd af komt. Op de zaterdag van het plakweekend zijn er zo'n 30 tot 35 kinderen die helpen. Waar ze vandaan komen is mij een raadsel, maar ze zijn er en dat is fijn", aldus Kitty. Als Dahleo de tent verlaat komen Eva en Kaily hem al zingend tegemoet. Eva is overtuigd van de wagen van dit jaar: "We gaan winnen hoor!"

Meer berichten