Uitslagen vluchten De Blauwe Doffer

OOST GELRE - Vrijdag 16 augustus staan de jonge duiven in het Franse Morlincourt voor een vlucht over 375 km. Door zes liefhebbers zijn 76 duiven aangeleverd waardoor het prijzentotaal komt op negentien stuks. Gelost om 10.15 uur is de eerste prijsduif om 14.05.17 uur voor M. Kl. Falckenborg. De laatste prijsduif wordt geconstateerd door N. Knuth.

De weerscondities zijn alleszins redelijk. Zon en bewolking wisselen elkaar af en de temperatuur schommelt rond de 22 graden. De wind zit in de westhoek waardoor er behoorlijke snelheden worden gehaald.

De uitslag: winnaar van deze vlucht wordt M. Kl. Falckenborg. Hij constateert de eerste prijs, vervolgens de eerste vijf prijzen op rij en tenslotte acht duiven bij de eerste tien. In totaal een score van 13 uit 30. Tweede op de lijst is N. Knuth met 5 uit 17. C. Verbeeten wordt derde met 1 uit 9.

Natourvlucht
Voor de derde natourvlucht staan op zondag 18 augustus 184 duiven van elf liefhebbers in het Nederlandse Gorinchem op een afstand van 113 km. Als om 14.45 uur het startschot klinkt, kan worden begonnen met het verdelen van de prijzen.

Oorspronkelijk staat de vlucht gepland op de zaterdag, maar vanwege de weersomstandigheden is hij uitgesteld naar de zondag. Dit geeft al aan dat het dit weekend wat dat betreft niet meezit. Ook op zondag zijn de condities aanvankelijk niet best: veel bewolking en (mot)regen. Later op de dag komt de zon erdoor en zijn er opklaringen. Er kan gelost worden.

De uitslag: De combinatie Heezen-Goossens gaat er op deze vlucht met de winst vandoor. Zij pakken de eerste twee prijzen in de vereniging. Ook in de C.C. staan ze hun mannetje en constateren daar een eerste prijs. Met een hoog prijspercentage sluiten ze af met vier uit zes. Tweede op de lijst wordt F. Nijhof met zes uit vijftien. F. Volmer bezet de derde plaats met vier uit tien.

Meer berichten