Foto: W. Gelinck/PR Switbertus
Foto: W. Gelinck/PR Switbertus (Foto: )

Welke groep wordt de winnaar van 2019?

LICHTENVOORDE - Dat is de grote vraag bij het Bloemencorso, maar ook bij het vogelschieten. In Lichtenvoorde kunnen sinds enkele jaren ook groepen meedoen aan het vogelschieten en dat maakt de strijd veel spannender, aldus de organisatie. "Als potentiële koning of koningin kunnen deelnemers vooraf al hun hofhouding samenstellen door met een groep van minimaal 8 en maximaal 16 personen mee te schieten."

Alle leden van een groep komen achter elkaar aan de beurt. Daardoor is er een grote kans dat in de tweede of derde ronde het koningsschot door een van de groepsleden gelost wordt. In 2017 werd voor het eerst een lid van een groep Schutterskoning. Martijn Prinsen kreeg naast de prijs voor het koningsschot ook nog de groepsprijs. Samen met de inhoud van de 'vijfjes-pot' waar hij aan mee had gedaan leverde dat meer dan 800 euro op voor de kermis.

De koning(in) is met zijn of haar hofhouding het hele jaar door welkom bij diverse activiteiten van St. Switbertus. Deze beginnen met de huldiging en de wijntafel op de kermismaandag, in december gevolgd door het kerstballen schieten. In 2020 volgen dan het nieuwjaarsconcert in januari en de patroonsdag medio mei/ juni. De nieuwbakken koning(in) krijgt ook een uitnodiging om lid te worden van de oud-koningengroep.

Inschrijven? Maandag 2 september van 20:00 tot 21:00 uur bij de Swite of kermismaandag, 's morgens vroeg bij 't Zwaantje en daarna op het Swite terrein. Alle informatie: www.st-switbertus.nl/vogelschieten-2-0.

Meer berichten