Corsogroep De Lummels uit Lichtenvoorde met in het midden, met lichtgrijs shirt, ontwerper Wesley Helmers uit Groenlo. Foto: Kyra Broshuis
Corsogroep De Lummels uit Lichtenvoorde met in het midden, met lichtgrijs shirt, ontwerper Wesley Helmers uit Groenlo. Foto: Kyra Broshuis (Foto: Kyra Broshuis)
Bloemencorso Lichtenvoorde

Grollenaar Wesley Helmers ontwerpt wagen voor Lichtenvoords corso

OOST GELRE- Op het terrein van de familie Bennink aan de Kerkdijk in Vragender is het elke avond volle bak. Met slechts twee weken te gaan voor het bloemencorso Lichtenvoorde heeft corsogroep De Lummels nog een beste taak te volbrengen. Maar het komt allemaal goed, zegt Sander Kortbeek namens de groep.

Door Kyra Broshuis

De Lummels is een vriendengroep van zo’n tien tot twaalf man met daaromheen een schil van 30 vaste bouwers. Ook kent de groep al een eigen kidsclub die dit jaar met een kleine wagen meedoet aan het corso in Lichtenvoorde. De grote wagen, met als titel ‘Wild’, wordt er één met veel beweging. “Echt een spektakel”, zegt Kortbeek. “Met onze vorige wagen, Brutus, werden we achtste maar wel eerste bij de publieksprijs. Dat is voor ons belangrijk want we bouwen voor het publiek.” Bij de ingezonden ontwerpen stak er één met kop en schouders bovenuit; het ontwerp van Grollenaar Wesley Helmers. Volgens Kortbeek wordt er nu ‘best wel eens geouwehoerd over de panelen in Grolle’ maar past Helmers uitstekend in de groep: “Wij zijn een beetje een rebelse groep en dat klikt heel goed met Wesley. Een mooi ontwerp is belangrijk maar een goede samenwerking is alles.”

'De deadline is zondagochtend om 10:30 uur, dan moet de wagen op het juryterrein staan'

‘Blij met deze kans’
Grollenaar Helmers is al van jongs af aan bezig met ontwerpen: “Ik heb wel eens wat voor het corso in Beltrum ontworpen en ook al eerder meegedongen in Lichtenvoorde. Toen werd ik het net niet, maar dit jaar gelukkig wel. Dit is het meest toonaangevende corso van de regio, daar wil ik bij zijn. Ik heb de opleiding grafisch ontwerp gedaan en ben wel redelijk creatief. Ik help uiteraard ook mee met de bouw van de wagen alhoewel construeren niet echt mijn ding is. Maar niemand is hier groter dan de groep. Ik ben heel blij dat ik nu een kans krijg bij De Lummels. Ik heb ook alleen voor deze corsogroep ingeschreven, het is gewoon een prachtige club mensen.” Het is een drukke tijd voor Helmers die regelmatig bij de wagen te vinden is. “Dat kan ook alleen maar omdat mijn vriendin Saskia het thuis allemaal draaiende houdt. Er wordt hier wel wat van me verwacht en gelukkig krijg ik thuis die vrijheid.”

Niet bij de eerste drie
De wagen zal niet bij de eerste drie eindigen, zo is de overtuiging van het duo. “Wij willen altijd een top tien wagen bouwen en natuurlijk graag hoog scoren bij het publiek. Bovenin is het niveau bijzonder hoog en de concurrentie moordend. We hebben al wel gezien dat het een heel mooi corso gaat worden met veel beweging. Echt technische hoogstandjes.” De Lummels wil graag verder met Helmers. “We willen hem graag behouden voor onze club. Het gaat niet alleen om het bouwen van de maquette en het ontwerp. We willen tijdens het bouwperiode ook kunnen sparren over mogelijke wijzigingen; Wesley staat daar absoluut voor open”, zegt Kortbeek.

Voor eeuwig eerste
De Lummels werd in 2014 eerste met de spraakmakende wagen ‘Kat’s abstract’. “Het mooie is dat er toen ook voor het eerst de Corso Promenade in gebruik is genomen. Ook al worden we nooit meer eerste, onze plaquette ligt voor altijd voorop!” Wilt u het pronkstuk van De Lummels en alle andere wagen bekijken? Zondag 8 september vanaf 14:00 trekt het corso door het dorp.


Meer berichten