Pianist Bennie Heutinck brengt Nederlandstalige meezingers. Foto: eigen foto
Pianist Bennie Heutinck brengt Nederlandstalige meezingers. Foto: eigen foto

Bennie Heutinck te gast bij Instuif

LICHTENVOORDE - Pianist Bennie Heutinck en een groep harmonicaspelers van 'Onder de Linde' zijn zondag 1 september te gast bij de Instuif van de Antoniushove. De middag start om 14.30 uur en de entree bedraagt vijf euro.

Het Nederlandstalige repertoire van Bennie Heutinck beslaat de periode vanaf de jaren '30 tot de jaren '70. Zo wil hij een beetje het gevoel oproepen uit de tijd dat veel bewoners en bezoekers van de Instuif nog jong waren. Het was de tijd waarin je zelf de gezelligheid moest maken. De televisie speelde nog geen hoofdrol en de mensen genoten van de gezelligheid bij een kopje koffie en een borreltje, thuis of in het café. Velen hebben vast ook nog herinneringen aan bijvoorbeeld 'De speeltuin' en de optredens van Willy en Willeke Alberti. Bennie speelt vooral nummers waarvan de mensen allemaal wel een stuk tekst uit hun hoofd kennen. De ingrediënten voor een gezellige meezingmiddag.

Harmonicagroep 'Onder de Linde'
Deze middag treedt een delegatie van dit gezelschap op. Harmonicagroep Onder de Linde heeft Aalten als middelpunt met spelers uit onder andere Aalten, Barlo, IJzerlo, Bredevoort, Dinxperlo, Haart en Vragender. Allen gekleed in zwarte broek, wit overhemd en rode hes. Het repertoire is veelzijdig, uit de eigen streek maar ook uit Duitsland en Oostenrijk. Het motto van Onder de Linde is muziek maken voor eigen en andermans plezier waarbij gezelligheid een belangrijk aspect is. Zie ook de rubriek keitjes.

Meer berichten