Foto: Lydia ter Welle

Sourcy Zaalvoetbalcompetitie weer van start

ZIEUWENT - Op vrijdag 13 september start voor het 30ste jaar op rij de zaalvoetbalcompetitie voor recreanten in het Sourcy Center te Zieuwent. Een competitie die al die jaren erg in trek is, omdat men slechts één keer per maand hoeft te spelen. Zo is het voor velen een extraatje naast het veldvoetbal of als vervanging van trainingen.

Deelnemers zijn onderverdeeld in drie poules naar sterkte. Op deze manier zijn tegenstanders bijna altijd gelijkwaardig en dat levert interessante wedstrijden op. Vooral vrienden-, buurten-, bedrijven- en caféteams uit Oost Gelre, Winterswijk, Aalten en Ruurlo nemen deel aan de competitie maar deze staat uiteraard open voor teams uit de hele regio. Deelnemers roemen vooral de gezelligheid, het sportieve karakter van de competitie en de gunstige uren waarop bij het Sourcy Center de recreanten aan bod komen; bijna alle wedstrijden worden op de vrijdagavonden gespeeld. Van elke drie poules plaatsen zich uiteindelijk twee teams voor de finale die half mei plaats vindt.

Alle teams komen zeker acht keer per seizoen in het veld, gemiddeld dus een keer per maand en altijd thuis in Zieuwent. Ook weten steeds meer jonge spelers het zaalvoetballen in Zieuwent te vinden; velen zitten door de weeks wegens studie op kamers en zien de competitie als een mooie gelegenheid om in het weekend met vrienden een lekker potje te voetballen.

Ook met een team deelnemen aan de zaalvoetbalcompetitie? Aanmelden kan via het Sourcy Center tel. 0544-352 222 of bij Bennie ten Bras (ook voor meer informatie) op telefoonnummer 0544-351 257 of mail naar b.bras8@chello.nl.

Meer berichten