Foto: PR
Foto: PR (Foto: )

McCormick-showdag in Zieuwent

ZIEUWENT - Op zondag 15 september vindt in Zieuwent de McCormick-showdag plaats in de wei van de familie Papenborg aan de Wilgendijk 6a. Een kleinschalige contact/showdag van McCormick-enthousiastelingen in Zieuwent die al jaren deelnemen aan het Oldtimerfestival in Meddo met hun in de loop der jaren verzamelde en opgeknapte oude tractoren, landbouwwerktuigen en motoren van McCormick. De showdag is van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is een vrije gift.

Interessante en leerzaam
Tijdens deze showdag wordt in woord, beeld en natuurlijk geluid de geschiedenis van de landbouwmechanisatie verteld. Tractoren vanaf begin 1900, shovels, rupstrekkers, stationaire motoren, gazonmaaiers, ploegen, eggen, aardappelpoters, teveel om op te noemen. Dan is er nog de compressor die in 1942 met het Amerikaanse leger in Europa is gekomen. Rondom de wei staan diverse tractoren en stationaire machines opgesteld, op het binnenterrein is er plek voor demonstraties. De tijden hiervan worden aangegeven op een bord. Uiteraard worden de tractoren ook opgestart, wat soms al een happening op zich is! In de loods op het terrein wordt er tussen 10.00 en 13.00 uur oud filmmateriaal vertoond.

Belangstellenden zijn van harte welkom op dit kleinschalige evenement aan de Wilgendijk 6a. Parkeergelegenheid wordt aangegeven middels borden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden