Wie volgt de winnaar van 2018 op? Foto: PR Bloemencorso
Wie volgt de winnaar van 2018 op? Foto: PR Bloemencorso (Foto: )
Bloemencorso Lichtenvoorde

Technische hoogstandjes en actuele thema's in jubilerend bloemencorso

LICHTENVOORDE - Het Bloemencorso Lichtenvoorde viert dit jaar haar 90-jarig bestaan. Een bijzondere mijlpaal. Het lijkt erop dat het jubileumjaar een extra motivatie is geweest voor de ontwerpers om de lat opnieuw hoger te leggen. Herman ter Haar, voorzitter Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde: "Elk jaar denk ik, het kan niet nóg mooier of nóg beter. Maar de ontwerpers hebben zich dit jaar opnieuw overtroffen en het belooft ook dit jaar weer een b(l)oeiend spektakel te worden op zondag 8 september."

Mooie ontwerpen, actuele thema's, veel techniek, goed kleurgebruik en bijpassende muziek en figuratie. Volgens Herman ter Haar wordt het niveau van de wagens elk jaar hoger. "De hoge kwaliteit van de corsowagens en de toonaangevende rol die Lichtenvoorde heeft verworven nodigt elke corsogroep uit om de competitie aan te gaan. Opnieuw zijn er veel ontwerptalenten uit andere corsoplaatsen die hun creativiteit inzetten ten gunste van het corso in Lichtenvoorde, maar ook jong aanstormend talent uit Lichtenvoorde laat zien wat ze in huis hebben. Er is tegenwoordig ook bijna geen wagen meer waar geen techniek in zit of waarin geen alternatieve materialen zijn gebruikt. Dit kost vaak veel meer uren dan als je een traditionele corsowagen bouwt. Om dit soort wagens te kunnen bouwen, moet je toch echt wel wat in huis hebben. Hopelijk worden de bouwers daarvoor beloond met een flink applaus van het publiek", aldus de voorzitter.

Jubileumjaar
Alhoewel het geen formeel jubileum is zoals 75 jaar of 100 jaar heeft de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde dit bijzondere kroonjaar toch aangegrepen voor een aantal extra activiteiten. Herman: "We hebben alle 90-plussers uit Lichtenvoorde een gratis tribunekaart aangeboden en hebben jubileum bierglazen laten maken. Ook hebben we een expositie 'Corso door de jaren heen' samengesteld. De afgelopen weken was deze expositie op diverse locaties in Lichtenvoorde te zien. Tijdens het corsoweekend staat de expositie opgesteld op het tentoonstellingsterrein aan de Hendrik Leemreizestraat. Deze expositie laat zien hoe het corso zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en wat het corso betekent voor onze gemeenschap. Het organiseren van een dergelijk groot evenement kun je namelijk niet alleen. Naar schatting zijn er zo'n 3000 vrijwilligers actief betrokken bij het bouwen van een wagen of de organisatie van het corso. We noemen het corso wel eens het cement van onze gemeenschap."

Toenemende belangstelling
De belangstelling voor het corso neemt ieder jaar toe. "Het is onvoorstelbaar maar we hebben zelfs aanvragen vanuit Canada en Australië. Ook het aantal bus gezelschappen neemt de laatste jaren toe. We hebben de tribunes dit jaar dan ook al flink uit moeten breiden. Om de toenemende stroom Duitse bezoekers te bedienen is er ook dit jaar weer een Deutscher Treff bij Café Hogenkamp en staan er ook Duitstalige presentatoren bij de tribunes. Het publiek wordt dit jaar opnieuw getrakteerd op 18 grote wagens, vele CorsoKIDS wagens en lokale, regionale en internationale top showorkesten," aldus Ter Haar. Het corso begint op zondag 8 september om 14.00 uur. Entree 7,50 euro. Kinderen t/m 16 jaar gratis. Er zijn nog enkele tribunekaarten a 7,50 euro beschikbaar. Meer informatie op www.bloemencorso.com

Meer berichten