Samen Dansen bij Careaz Antoniushove

Wereld Alzheimer Dag in teken van Samen Bewegen

OOST GELRE - Rondom Wereld Alzheimer Dag, 21 september, besteedt Careaz extra aandacht aan dementie. Het thema is deze keer Samen Bewegen. Bewegen is belangrijk voor de kwaliteit van leven voor iedereen met én zonder dementie.

Bewegen is goed voor de gezondheid en zorgt ervoor dat mensen minder snel hulp nodig hebben bij de dagelijkse activiteiten. Bewegen geeft veel mensen bovendien een goed gevoel. Zeker als dit ook
nog eens op herkenbare muziek gebeurt. Careaz Antoniushove organiseert daarom op vrijdagochtend 20 september de gratis workshop Samen Dansen.

Audrey Veldkamp van Dansstudio Vieberink laat de deelnemers deze ochtend van 10.00 tot 11.30 uur de kracht van dansen ervaren. U gebruikt uw fijne en grove motoriek en maakt plezier met elkaar. Of u goed ter been of minder mobiel bent, maakt niet uit. Iedereen kan meedoen, want er kan ook zittend gedanst worden. Aanmelden kan tot 9 september.

Kom ontdekken
Careaz wil de best mogelijke zorg geven aan mensen met dementie en deelt na het dansen
graag haar kennis en ervaring met u om zo samen die zorg te delen. U kunt ontdekken wat er
gedaan wordt voor mensen met verschillende stadia van dementie op het gebied van bewegen.
U ziet onder andere hulpmiddelen, leert over bewegen in de dagelijkse dingen en dat eten ook
bewegen kan zijn.

Hele week bewegen mogelijk
Kunt u de 20ste niet meedansen of doet u liever iets anders? In de week van 16 tot 20 september zijn er nog andere beweegactiviteiten waar inwoners van de gemeente Oost Gelre gratis aan mee kunnen doen. Op www.careaz.nl bij Ontmoeten en Activiteiten vindt u het activiteitenverzicht van Lichtenvoorde. Aanmelden is hiervoor niet nodig, loop 10 minuten voor aanvang binnen bij Careaz Antoniushove.

Praktische informatie
Samen Dansen: vrijdag 20 september van 10.00 - 11.30 uur
Aansluitend: 'bewegen met dementie' bij Careaz
Locatie: Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde
Aanmelden: voor 9 september door te mailen naar ReceptieAntoniushove@careaz.nl
Gratis entree, vol = vol.

Vervoer nodig? Denk aan de electrocar
De Electrocar in Lichtenvoorde rijdt van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. De
chauffeur brengt binnen een straal van vijf kilometer rond Lichtenvoorde van deur naar deur. Bel
voor een rit tussen 08.30 en 17.00 uur naar de chauffeur via telefoonnummer 06 - 22 15 47 21. Reserveer op tijd.Hart voor de Achterhoek voor cultuur-historische doelen

OOST GELRE - Leden van de Rabobank die hun stemmen graag aan cultuur-historische doelen in Oost Gelre willen geven, kunnen kiezen uit drie verschillende projecten.

Stichting Instandhouding van de Beltkorenmolen Hermien te Harreveld voor een nieuwe omheining van het molenterrein, de oude is totaal versleten;

Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde voor haar aandeel in het boek over de wederopbouwperiode in Oost Gelre 1940-1965. Dit boek draagt de titel 'Toonbeelden van een nieuwe tijd';

Stichting Digitalisering Achterhoek. Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde is deelnemer in deze stichting die tot doel heeft de plaatselijke kranten vanaf begin vorige eeuw doorzoekbaar te digitaliseren. Daarmee komt een grote bron van regionale historische informatie beschikbaar. De stichting werkt samen met de Koninklijke Bibliotheek in de Haag. Zusterverenigingen in Oost Gelre, Aalten en Winterswijk zijn ook deelnemers in deze stichting.

Meer berichten