De aangegeven freesvlakken op de Oude Winterswijkseweg in Vragender duiden niet op nieuwe verkeersmaatregelen. Foto: Kyra Broshuis
De aangegeven freesvlakken op de Oude Winterswijkseweg in Vragender duiden niet op nieuwe verkeersmaatregelen. Foto: Kyra Broshuis (Foto: Kyra Broshuis)

Voorlopig geen aanpassing Oude Winterswijkseweg Vragender

OOST GELRE - Op de Oude Winterswijkseweg in Vragender zijn freesvakken ingetekend. CDA’er Plaggenburg wil van het college weten of dat een teken is dat er binnenkort gestart wordt met groot onderhoud. Dat zegt hij tijdens de commissievergadering in het stadhuis in Groenlo.

Door Kyra Broshuis

Zeker acht slachtoffers
“Ik woon 19 jaar aan de Kerkdijk, een zijweg van de Oude Winterswijkseweg, en in die periode is er op elke 500 meter een verkeersongeval gebeurd met fatale gevolgen”, zo begint Plaggenburg. “Met in totaal zeker acht slachtoffers. Voor de diverse weggebruikers zoals voetgangers, fietsers, motorrijders en automobilisten is het een gevaarlijke weg. Daar waar de Winterswijkseweg op de Oude Winterswijkseweg komt, moeten de fietsers nog ca 100 meter op de Oude Winterswijkseweg fietsen en dan midden in een bocht oversteken naar het fietspad. Er zijn al vaker vragen gesteld over de veiligheid van de Oude Winterswijkseweg en we willen het als CDA graag nog een keer onder de aandacht brengen bij het college.” Plaggenburg wil weten of er inderdaad groot onderhoud wordt gepleegd en of er onderzoek is gedaan naar de oorzaken van de fatale ongevallen. Ook wil hij weten wat de eventuele verbeteringen zijn.

Nu slechts klein onderhoud
Wethouder Bonsen zegt dat de politie de instantie is die ongevallen analyseert en daar conclusies aan verbindt. “En het is niet zo dat er nu groot onderhoud wordt gepleegd. Volgend jaar willen we een verkeersplan voor deze weg maken, in samenwerking met de politie en met aanwonenden. Vanuit dat plan zal dan bekeken worden welke verbeteringen tot meer veiligheid kunnen leiden. Voor dit jaar gaat het slechts om klein onderhoud, de slechte plekken in het wegdek worden aangepast. Er worden nu géén verkeersmaatregelen genomen. Dat is pas na het verkeersplan aan de orde en valt onder het groot onderhoud. Dat onderhoud staat gepland binnen twee jaar.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden