Paddenstoelenwandeling en paddenstoelen determineren bij de KNNV. Foto: archief
Paddenstoelenwandeling en paddenstoelen determineren bij de KNNV. Foto: archief

Eropuit met paddo's

WINTERSWIJK - De KNNV afdeling Oost Achterhoek organiseert twee interessante najaarsactiviteiten rondom paddenstoelen. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk en er zijn geen kosten aan verbonden.

Paddenstoelen determineren
Op maandagavond 16 september wordt er door de vereniging voor veldbiologie een leerzame avond paddenstoelen determineren georganiseerd. De avond start om 20.00 uur in de werkstee aan de Bocholtsestraat 49 in Winterswijk en duurt tot 22.00 uur. Meenemen: zelf verzamelde onbekende paddenstoelen en determineerwerken. Eventueel een laptop.

KNNV paddenstoelen excursie
Op zondag 22 september is er van 14.00 tot circa 16.30 uur een excursie op het landgoed Gossink in Henxel, Winterswijk. Neem desgewenst een paddenstoelengids, loep en spiegeltje mee om ter plekke de paddenstoel(en) te bekijken/op te zoeken. Vorig jaar was er al aan het begin van de wandeling een fraaie groep bundelzwammen te zien. Benieuwd naar wat er nu zoal te zien is? De excursie vertrekt om 14.00 uur vanaf de VVV op de Markt in Winterswijk.

Voor beide activiteiten geldt dat iedereen van harte is uitgenodigd om mee te doen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden; een (kleine) bijdrage aan de KNNV is uiteraard welkom. Meer informatie over de activiteiten bij Ed Grotenhuis, telefoonnummer 0543-520 714.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden