Foto:
Columns

Keipraot van Kiezel

Jaarwisseling

Kermis 2019, het was vast en zeker weer een waar feest. Fantastisch weer, een supersfeer en het gerstenat van de koninklijke hofleverancier vloeide weer volop.

Tenminste, dat moeten we hier op de redactie maar voor kennisgeving aannemen. Tijd om zelf kermis te vieren, was er deze keer niet bij met een deadline die op dinsdagmiddag afloopt en een innovatief systeem dat zelfs over ingebouwde plas- en koffiepauzes beschikt! Onder de vrolijke klanken van Bennie Solo en de dampen van Scheiß Harry, leverancier van de pinkelunits waar de Grolsch na gebruik weer retourgenomen wordt, hebben we met het gejoel van de kermis op de achtergrond ons best gedaan u het laatste nieuws uit de Keistad te brengen. Dat gecombineerd met een soms haperende bezorging mag het, zeker als u op het Hooiland woont, een godswonder heten dat u deze week überhaupt de Elna op de mat heeft liggen.

De Lichtenvoordse kermis is voor veel inwoners ieder jaar weer een soort van ijkpunt. Het feest der feesten heeft nog net niet de status van voor en na Christus maar voor de echte keienslöpper komt het toch aardig in de buurt. Kort door de bocht genomen wil dat zeggen dat er vanaf medio juli tot na de tweede zondag in september in de Keistad een extra lange komkommertijd heerst. Voeg daaraan toe dat in de laatste week voor de kermis er door een derde deel van de bevolking nog even een corsowagen moet worden afgewerkt, dan is het niet zo gek dat Longa aan de start van het nieuwe voetbalseizoen zondag met lege handen op de Greune Weide verschijnt. Aangezien RKZVC hun kantinedame al aan onze oranje helden heeft verspeeld, zullen ze verdere verliezen met hand en tand verdedigen. Maar goed dat de wedstrijd pas zaterdagavond plaatsvindt. Is er 's middags nog even ruimte voor een broodnodige last-minute-training. Katers hebben we afgelopen week al genoeg gehad in de Keistad.

Anyway. Nu de kermis voorbij is en de xtc-pillen voor paracetamols zijn ingeruild, is het voor mij tijd om de pen de komende weken aan de wilgen te hangen. Wie weet mag een concolcol mijn plekje de komende tijd invullen. En wie weet word ik bij terugkomst door onze vormgever verrast met een eigen logo.


Kees Kiezel


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden