Een dubbele onderscheiding voor Jan Baks. Foto: De Schanskloppers
Een dubbele onderscheiding voor Jan Baks. Foto: De Schanskloppers

De Schanskloppers huldigen 12 leden op jubileumavond

LIEVELDE - Tijdens de jubileumavond vanwege het 50-jarig jubileum werden twaalf jubilarissen door De Schanskloppers welverdiend in het zonnetje gezet.

De jubileumavond begon in de parochiekerk Lievelde met een viering ondersteund door muziek van de drumband zelf. Na een gezamenlijke vendelhulde trok de hele stoet met alle aanwezigen naar de feestelijk ingerichte tent achter de Barbier. Daar was een mooi avondprogramma voorbereid. Alle jubilarissen werden feestelijk gehuldigd en samen met alle andere aanwezigen tussendoor getrakteerd op optredens van de Drumband: de majorettes, vendeliers, tamboers en melodiegroep lieten allemaal zien wat ze in hun mars hebben.

De Schanskloppers konden de volgende leden in de bloemetjes zetten. David Krabbenborg, Marjan te Walvaart, Luuk Snijders en Tjerk te Vaarwerk voor hun 25 jarig lidmaatschap. Voor 40-jarig lidmaatschap werden Anke te Brake, Monique Nijrolder, Marga te Brake en Ferdi te Brake gehuldigd. Marten Adema, Henk Weenink, Harrie Baks en Jan Baks werden gehuldigd voor 50 jaar lidmaatschap. Tot slot ontving Jan Baks nog een extra federatieve onderscheiding omdat hij als enige vanaf het begin nog steeds geüniformeerd lid is, en dus al 50 jaar tijdens optredens meespeelt. Hij ontving de medaille van verdienste van de Federatie voor uitzonderlijke inzet. Ook de instructeurs en andere mensen achter de schermen werden door de voorzitter bedankt voor hun jarenlange inzet. En tenslotte werd natuurlijk de hele jubileumcommissie gecomplimenteerd voor een prachtig georganiseerd en ingevuld jubileumjaar. Een resultaat en een vereniging om trots op te zijn.

Er waren veel aanwezigen in de feestelijk ingerichte tent. Veel leden, steunende leden, oud-leden, vrijwilligers en andere betrokken Lieveldenaren hebben na het officiële gedeelte nog samen gezellig feestgevierd en herinneringen opgehaald aan 50 jaar De Schanskloppers.


Word taalvrijwilliger in de Bibliotheek

OOST GELRE – Deze week (9 tot en met 15 september) is het de Week van de Alfabetisering. Het thema van dit jaar is 'Durf!'. Wist u dat 1 op de 9 mensen moeite heeft met lezen en schrijven? De Bibliotheek wil daar, door middel van de activiteiten van het Taalhuis Oost-Achterhoek, iets aan doen. Het Taalhuis zoekt taalvrijwilligers! Iets voor u? Durf en meld u aan!

Taalhuis Oost-Achterhoek
Het Taalhuis is een plek in de Bibliotheek waar mensen die moeite hebben met taal elkaar kunnen ontmoeten. Ze worden door vrijwilligers geholpen om beter te lezen en schrijven. Als taalvrijwilliger kunt u het verschil maken in iemands leven! Met slechts een paar uur vrijwilligerswerk per week (ongeveer 2 uur) geeft u iemand de kans om zijn of haar basisvaardigheden te verbeteren, zoals lezen en schrijven, rekenen en het omgaan met de computer.

Wat vragen we
U vindt het leuk om met mensen om te gaan. U beschikt over inlevingsvermogen, geduld en u bent flexibel. U beheerst daarnaast de Nederlandse taal goed, maar hoeft zeker geen docent Nederlands te zijn. U moet het leuk vinden om te praten met mensen en iemand één op één iets bij te brengen/leren. Het vrijwilligerswerk is ook geschikt voor studenten, bij sommige studies kan het zelfs opgenomen worden als onderdeel van de opleiding.

Wat bieden we
Voordat u aan de slag gaat als taalvrijwilliger, volgt u gratis een korte training van vier dagdelen waarin u leert hoe u een deelnemer begeleidt. U kunt altijd met uw vragen terecht bij een vast contactpersoon van de Bibliotheek en u wordt ondersteund door een docent van het Graafschap College. U doet vrijwilligerswerk bij een professionele organisatie. We leggen onze afspraken vast in een vrijwilligersovereenkomst. In ons vrijwilligersbeleid zijn onder andere een reiskostenvergoeding en (verplichte) scholing geformuleerd.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door te bellen naar: 088-0062999.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden