De nieuwe aspirant-bestuursleden van Den Diek. Vlnr: Freek Jansen, Femke Dusseldorp en Jeroen Dusseldorp. Foto: Annekée Cuppers
De nieuwe aspirant-bestuursleden van Den Diek. Vlnr: Freek Jansen, Femke Dusseldorp en Jeroen Dusseldorp. Foto: Annekée Cuppers (Foto: )

Den Diek verwelkomt drie nieuwe bestuursleden

LICHTENVOORDE – De vrijwilligers-speeddate in juli heeft Den Diek geen windeieren gelegd. Maar liefst zes nieuwe vrijwilligers mocht het dorpshuis van Lichtenvoorde verwelkomen. Naast een pr-medewerker, een evenementvrijwilliger en een barmedewerker, meldden zich ook nog eens drie aspirant-bestuursleden. Een prachtig resultaat voor het centrum dat volledig draait op de inzet van vrijwilligers.

Door Annekée Cuppers

Bestuurslid Jolien Weevers vertelt: "We hebben erg ons best gedaan om onder andere via deze krant zoveel mogelijk publiek te bereiken met onze vrijwilligers-speeddate en de avond was dan ook een groot succes. Een aantal vaste vrijwilligers was aanwezig om te vertellen wat de verschillende werkzaamheden inhielden. Het was een hele gezellige avond en dat we zoveel nieuwe mensen mochten verwelkomen, dat hadden we vooraf niet durven hopen en daar zijn we dan ook enorm trots op!"

Aspirant-bestuursleden
Een drietal vrijwilligers hebben zich aangemeld als aspirant-bestuurslid. De bedoeling is dat zij op termijn het oude bestuur van Den Diek gaan vervangen. Bestuurslid Marloes van den Berg legt uit: "Jolien, André Langenberg en ik vormen sinds de herstart van Den Diek het bestuur van de stichting. Dat is volgend jaar vijf jaar geleden, een mooi moment om het stokje over te dragen en anderen de kans te geven Den Diek naar hun idee verder te ontwikkelen."

Per september zijn Freek Jansen uit Mariënvelde, Femke Dusseldorp en Jeroen Dusseldorp uit Lichtenvoorde aangesteld als aspirant-bestuursleden. Jolien: "Zie het als een soort snuffelstage. Ze gaan gewoon eerst een tijdje meedraaien om te kijken of het wat voor ze is en op welke manier ze hun talenten voor de stichting willen inzetten. Bij Den Diek doen we de dingen soms net even anders dan bij andere organisaties en regelen de vrijwilligers veel dingen zelf. Die manier van werken moet wel bij je passen."

Ook vrijwilliger worden bij Den Diek?
Den Diek is nog op zoek naar een administratieve kracht die handig is met cijfertjes en roosters en iemand die het jongerenwerk wil ondersteunen. Meer weten? Mail naar info@den-diek.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden