Foto:

Frank Zand | Unidentified partying objects

'Het is wel mooi om 's morgens Europese tijd de zon boven de wolken op te zien komen. En beneden de Engelse James Herriot-vakken in het groen en de Nederlandse kust in beige voorbij te zien trekken. Je leert weer eens lekker relativeren, hoog in de lucht. Hoe weinig we voorstellen. Het leven is flauwekul, en dat is een mooie geruststellende waarheid.'

Denk niet: dit heb ik al gelezen, het gaat dubbel, hij herhaalt zichzelf, dat is makkelijk verdienen, etc.

Dit is inderdaad het laatste stukje van mijn column van vorige week, over de terugvlucht van New York naar Amsterdam. En ik kreeg daar wat commentaar op. Dat mag natuurlijk. Hoewel het me een raadsel is hoe mensen me weten te bereiken, want ik doe niks aan Facebook, Twitter, Instagram en al die narcistische bullboel.

Het commentaar was dat ik nihilistisch zou zijn (zoek maar even op). En dat het leven geen flauwekul is, en dat we wel zeker wat voorstellen. Nou, dat vind ik niet. Als je alles met een korrel zout en met mate met wat alcohol of wat gekleurde pilletjes neemt - en dat gebeurt in Oost Gelre, las ik in onze kranten - maakt dat alles alleen maar makkelijker.

Ga overal voor, maar zie het daarna van een afstandje en kom tot de conclusie dat het leuk was maar uiteindelijk nergens over gaat.

Het is mooi om helemaal op te gaan in het ontwerpen en beplakken van de mooiste corsowagens en daar een paar uur lang het publiek mee te vermaken. En het is mooi om je zo authentiek mogelijk te kleden in de stijl van 1627 en daar drie dagen lang jezelf en het publiek mee te vermaken.

Maar iemand van een niet-evenementenplaneet - zo'n groen iemand met grote ogen die wordt bewaard in Area 51 - die van een afstand toekijkt, zal misschien denken: raarrrr. Na een paar dagen zijn de dahlia's verrot en worden de wagens ontmanteld. Vierhonderd jaar geleden was het een onhygiënische klotenzooi enzo, daar zijn ze vanaf en dan gaan ze het nu nadoen.

Voor hem/haar/het zijn het allemaal UPO's. En die U kan ook staan voor unimportant.

Maar daar is niks mis mee. Ik zie het op deze zondag aan en zie dat het goed is.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden