De beide BC-voorzitters: Joris Wassink (RKZVC) rechts en Eef Steentjes (Longa ’30) links. Foto: Theo Huijskes
De beide BC-voorzitters: Joris Wassink (RKZVC) rechts en Eef Steentjes (Longa ’30) links. Foto: Theo Huijskes

Gezelligheid troef bij Businessclubs van RKZVC en Longa '30

Met beide voorzitters in een hoofdrol

Door Theo Huijskes

ZIEUWENT - Zoals inmiddels traditiegetrouw vond er afgelopen zaterdag, voorafgaande het voetbalduel RKZVC - Longa '30, een sfeervolle bijeenkomst plaats met daarbij aanwezig de leden van de businessclubs van de Lichtenvoordse en de Zieuwentse voetbalvereniging. Onder het motto 'Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!' werd er gezorgd voor een samenzijn, waarbij het aan niets ontbrak, maar waarbij met name alles in het teken stond van gezelligheid, contact en verbinding. Een speciaal opgetrokken tent op 'De Greune Weide' diende daarbij als het onderkomen van een massaal opgekomen legioen sponsoren, bestaande uit alleen maar goedgemutste liefhebbers.

Dat de bijeenkomst geen luxe en daarmee onnodig duur karakter had, en dat in de goede zin van het woord, werd wel bewezen door het gegeven dat de culinaire en andere verzorging van het totaal, alsmede de invulling van het programma niet werd uitgevoerd door ingehuurde krachten, maar door alleen maar vrijwilligers c.q. eigen mensen van de clubs.
Voor het welkomstwoord zorgde Joris Wassink van de Businessclub RKZVC. Naast de vermelding dat beide voetbalverenigingen een businessclub hebben, die beide gezamenlijk een ledenaantal hebben dat richting de driehonderd gaat, richtte hij ook een speciaal woord van welkom aan een tweetal aanwezige wethouders van de gemeente Oost Gelre, te weten Marieke Frank en Jos Hoenderboom.

RKZVC contra Longa '30
Het hoogtepunt van het in alle opzichten geslaagde samenzijn werd verzorgd door de beide BC-voorzitters: Joris Wassink van RKZVC en Eef Steentjes van Longa '30. Voorzien van de eigen clubkleuren en dat met name door het dragen van de verenigingssjaal, brachten beide clubgetrouwe, tevens bijzonder enthousiaste leiders een parodie, noem het bij vlagen een onvervalste carnavalsbuut, ten gehore, waarbij men over en weer de clubs op de hak nam. Velen uit zowel Zieuwent als Lichtenvoorde, in dit geval vooral bestuurlijke of andere aanhangers van de clubs, moesten het daarbij op een ludieke manier ontgelden.
Vanzelfsprekend werden daarbij de zogenoemde 'overlopers' ter sprake gebracht, waarbij het binnenhalen van de kantinekracht van RKZVC door het naburige Longa '30 een extra diepgaande, maar uiteindelijk ook nog waarderende vermelding kreeg.

Laurens Knippenborg naar Grol?
Ook de derde grote voetbalclub binnen de gemeente Oost Gelre, de sportvereniging Grol, bleef vanzelfsprekend niet onbesproken. Volgens beide heren kan het vertrek van trainer Laurens Knippenborg aan het eind van het huidige seizoen bij RKZVC weleens te maken hebben met een door hem ontvangen uitnodiging van 'de Grol' om daar in 2020 als trainer aan de slag te gaan. "Het schijnt dat Grolvoorzitter Hans Scheinck en 'onze Lau' heel goed door één deur kunnen. En in de ogen van preses Scheinck is Knippenborg de ideale man om een soort voetbalrevolutie op het Groenlose sportpark Den Elshof teweeg te kunnen brengen. Bovendien past een dergelijke overstap helemaal in het kader van de in deze gemeente door iedereen omarmde noaberplicht!", aldus Wassink en Steentjes.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden